Traian Băsescu: Tiberiu Nițu a împușcat oameni la Revoluție

Traian Băsescu a făcut, luni, o declarație aberantă la adresa Procurorului General al României Tiberiu Nițu.

Traian Băsescu a lansat acuzații aberante după ce a primit citație să se prezinte la audieri la Parchetul General în dosarul de șantaj la adresa senatoarei Gabi Firea.

Deranjat de faptul că s-a început urmărirea penală pe numele său în calitate de suspect, Traian Băsescu a ieșit la atac. El a spus că este suspect la fel ca Tiberiu Nițu care a împușcat oameni la Revoluție.

VEZI ȘI: Horia Georgescu, REȚINUT. Lia Olguța Vasilescu, reacție fabuloasă: PROTESTEZ

"Mi-au trimis o scrisoare în care au spus că sunt suspect. Cum e şi Niţu, numai că eu sunt suspect că am făcut o declaraţie, iar el e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie. Era în trupele de Securitate, i s-a spus să tragă în teroriştii de pe Dorobanţi şi probabil a împuşcat câţiva terorişti, ce să facă?", a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu și-a schimbat declarațiile față de Tiberiu Nițu

Amintim că Tiberiu Niţu a fost numit în funcţia de Procuror General al României după ce fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat că a semnat decretul de numire.

Mai mult decât atât, în 2013, preşedintele gira pentru noul procuror-şef care, spunea el, l-a convins "că este un om care poate îndeplini funcţia".

"Desemnarea domnului Niţu nu era un târg de nerefuzat, cum au spus mulţi. Pur şi simplu a fost o soluţie la care am ajuns la fel cum am ajuns la nominalizarea oricărui procuror cu funcţie în ultimii opt ani şi jumătate. Discutând cu domnul Niţu m-am convins că poate face faţă funcţiei, că Justiţia nu se va prăbuşi şi nici nu va fi subordonată politic", susținea Traian Băsescu, numărând, pentru "guralivii de la televiziuni", cu tot cu avizul său pozitiv, trei avize pozitive şi unui negativ în dreptul lui Tiberiu Niţu în ultimii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel