Traian Băsescu, termen în privința unirii României cu Moldova

Traian Băsescu, proaspăt cetățean al Moldovei,  a afirmat duminică, la evenimentul de prezentare a candidaţilor formaţiunii sale, că estimează că unirea cu Republica Moldova, obiectivul politic pe care PMP îl afirmă deschis, "se va face" în cinci-şase ani.

"Vreau să fim extrem de realişti. (...) Unirea se va face. Se va face atunci când cetăţenii din stânga Prutului vor fi convinşi în proporţie de peste 50 % că vor acest lucru. Se va face atunci când România va proba cetăţenilor Republicii Moldova că este mai bine să fim uniţi decât să trăim în două state independente şi se va face într-un timp, estimez eu, cinci-şase ani, pentru că în Republica Moldova există un curent unionist", a afirmat preşedintele PMP.

Băsescu s-a referit şi la comisia convocată de preşedintele Iohannis, pentru stabilirea proiectului de ţară.

[citeste si]

"Am văzut că domnul preşedinte Iohannis a convocat o comisie cu oameni din foarte multe domenii să stabilească obiectivul de ţară. Nu mi-am propus ca astăzi să critic pe cineva, ci să vorbesc despre noi, dar este inadmisibil tu, şef de stat, să spui 'Veniţi în jurul mesei cele mai luminate minţi şi spuneţi-mi care este obiectivul de ţară'. Nu, asta e obligaţia ta, a alesului să spui 'Obiectivul meu de ţară este unirea cu Republica Moldova. Voi, specialiştii, spuneţi-mi ce mai trebuie făcut ca acest lucru să se întâmple'", a mai afirmat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel