Traian Băsescu, surprins în aeroport. Unde a plecat fostul președinte

Traian Băsescu a fost surprins, vineri, în aeroportul Otopeni, la VIP. Misterul plecării sale a fost rapid risipit. 

Un comunicat de presă a anunțat că Traian Băsescu este invitat principal la o conferinţă susţinută în Polonia cu privire la situaţia politică şi economică în Europa Centrală şi de Est, la care este prezent şi Andrzej Duda, candidatul partidului Lege şi Dreptate la postul de preşedinte al Poloniei.

Iată comunicatul de presă, potrivit România TV

"Domnul Traian Băsescu întreprinde în perioada 15 - 17 mai o vizită la Varşovia. Fostul preşedinte al României a dat astfel curs invitaţiei prestigiosului think-tank polonez Sobieski Institute şi partidului de centru-dreapta Lege şi Dreptate, condus de fostul prim-ministru Jarosław Kaczyński, de a vorbi ca main speaker (invitat principal) la conferinţa intitulată «Situaţia politică şi economică în Europa Centrală şi de Est».

La această conferinţă, va participa şi domnul Andrzej Duda, candidatul partidului Lege şi Dreptate la funcţia de preşedinte al Poloniei, proaspăt câştigător al primului tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurat pe 10 mai. Acesta l-a devansat cu un procent pe preşedintele în funcţie, Bronislaw Komorowski.

Sobieski Institute, înfiinţat în 2004, este unul dintre cele mai cunoscute think-tank-uri din Polonia, având ca principale arii de expertiză şi analiză politicile de securitate şi apărare, politicile energetice, relaţiile internaţionale, finanţele publice şi problemele pe justiţie.

De asemenea, sub sigla institutului, este publicată Revista de politică internaţională (The International Political Review), care se concentrează asupra evoluţiilor doctrinare şi de discurs ale tuturor formaţiunilor politice de centru-dreapta din Europa şi Statele Unite". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel