Traian Băsescu spune că merită o pensie mai mare. Cât primește acum

Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat că are o pensie de 3.030 de lei, dar a adăugat că ar merita una mai mare, în contextul unei discuții despre pensiile speciale.

Traian Băsescu a criticat măsurile economice luate de Guvernul Ponta, inclusiv pensiile speciale: ”Multe din măsuri sunt absolut criticabile, ca de exemplu furtul din banii de pensii”, a declarat fostul președinte, care a adăugat că ”aceste pensii speciale care nu reflectă contribuția ta de-a lungul vieții la fondul de pensii sunt un furt”.

”În același timp, este utilizat de Ponta ca mijloc de mituire a unor largi categorii. Sigur că n-aș fi spus niciodată nimic dacă celor care au luptat în Afganistan și în Irak li s-ar fi creat și o pensie specială, ca veterani de război. Dar cu cei care, slavă Domnului, înainte de Revoluție, Armata a fost mai mult la munci agricole. 

Și eu aș merita o pensie mai mare, că pensia mea e de 3.030 de lei, da? Un subofițer de la Ministerul Apărării iese cu o pensie mai mare. Câți oameni ar merita o pensie mai mare? Dar pensiile sunt în raport de contribuție”, a spus Traian Băsescu, vineri, la Gândul Live.

Vezi și: Băsescu aruncă bomba: De ce s-a operat Ponta în Turcia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel