TRAIAN BĂSESCU, solicitare fermă adresată Rusiei: Să înceteze imediat...

Traian Băsescu solicită Rusiei...
Traian Băsescu solicită Rusiei...

Președintele TRAIAN BĂSESCU, îngrijorat de ceea ce s-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute în estul Ucrainei, a transmis o solicitare fermă Rusiei, pe care o acuză că sprijină escaladarea conflictului din această zonă. "Să înceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste paramilitare pro-ruse şi să-şi asume controlul total al frontierei ruso-ucrainene pentru a contribui la stabilizarea situaţiei din estul Ucrainei", se arată în mesajul publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

 

Iată mesajul președintelui Traian Băsescu, cu privire la situația din Ucraina:

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a luat act cu îngrijorare de amplificarea crizei din estul Ucrainei ca urmare a faptului că prin frontiera ruso-ucraineană, pe segmentul său estic, pe teritoriul ucrainean au pătruns trupe de combatanţi şi material militar greu. O asemenea situaţie antrenează responsabilitatea majoră şi directă a Federaţiei Ruse în legătură cu escaladarea conflictului din estul Ucrainei, soldat cu morţi, răniţi şi suferinţe în rândul populaţiei civile.

Domnul președinte Traian Băsescu consideră că Federaţia Rusă sprijină escaladarea conflictului din estul Ucrainei prin tolerarea trecerii peste frontiera de stat a combatanţilor şi a echipamentului militar. Federaţia Rusă este, astfel, responsabilă de întreţinerea conflictului dintre structurile paramilitare separatiste şi armata ucraineană.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, cere Federaţiei Ruse să înceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste paramilitare pro-ruse şi să-şi asume controlul total al frontierei ruso-ucrainene pentru a contribui la stabilizarea situaţiei din estul Ucrainei", se precizeazăă în documentul citat.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 49 de soldaţi ucraineni aflaţi la bordul unui avion militar au murit, după ce aeronava a fost doborâtă de forţele proruse situate în partea de est a oraşului Lugansk.

Tot sâmbătă, NATO a dat publicităţii mai multe imagini care arată tancuri ruseşti pătrunzând în Ucraina, aşa cum a acuzat, joi, Ministerul de Interne de la Kiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel