Traian Băsescu: Republica Moldova, în UE, doar prin unirea cu România

Fostul președinte Traian Băsescu susține că situație Republicii Moldova s-a schimbat radical după Ucraina și că va mai intra în UE doar prin unirea cu România. 

"Am investit mult efort politic în Republica Moldova", a spus Traian Băsescu, la Realitatea TV, întrebat dacă este un eșec al mandatului său. 

"Moldova mai poate ajunge în Uniunea Europeană doar prin unire cu România, altfel nu mai poate ajunge. Unirea depinde de oamenii politici din fruntea țării, dacă vor aduce argumentele necesare sau nu. Altfel, Ucraina, Moldova nu pot intra în UE, după lecția Ucrainei", a declarat Traian Băsescu. 

"Gușă: Gest kamikaze

Băsescu: Penibil"

"În ciuda faptului că este atât de curajos, (...) treaba asta cu Republica Moldova care este total pierdută eu o văd ca pe un gest de kamikaze", a subliniat Cozmin Gușă. 

Fostul președinte i-a replicat: "Dl Gușă, în modul cel mai serios, chiar mi se pare penibil, ce vreți să faceți? Vă spun un lucru ca tăiat cu briciul. Nu se poate intra în Uniunea Europeană. Șansa Moldovei este unirea cu România, dacă vor cetățenii din Republica Moldova, că românii vor. Aici e problema". 

"Dl președinte, vă rog eu frumos, nu mai vindeți această iluzie. Ca Moldova să poată să se integreze în Uniunea Europeană nu depinde nici de România, nici de Bruxelles, depinde de Moscova. Nu vă prefaceți că nu știți", a completat analistul politic. 

"Numai o clipă, că deja. Eu exact asta vă spun. Când v-am spus că nu mai poate intra în UE, asta era în spatele informației. Am rugămintea să vă abțineți, un dram de decență. Mi se pare incorect. Eu fac afirmația privind la ce face Moscova că nu va mai da drumul nici Ucrainei, nici Republica Moldova către UE, dar mă exprim sec: sunt convins că la Bruxelles s-a atins cu Ucraina linia roșie pe care Moscova n-o mai acceptă trecută.  Situația Moldovei s-a schimbat radical după Ucraina. (...) Nu cred că depinde nici măcar de Washington. Dacă ar fi depins, se rezolvau lucrurile în formatul 5+2. Nu mai este decât o soluție. Unirea cu România", a conchis Traian Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel