Traian Băsescu recunoaște că a făcut o greșeală față de DNA

Președintele Traian Băsescu a recunoscut, marți, o greșeală pe care a făcut-o în raport cu Direcția Națională Anticorupție.

Președintele a afirmat că nu trebuia să facă declarația dinainte de europarlamentare, conform căreia DNA "a oprit motoarele" după ce a început campania electorală. Traian Băsescu opina atunci "că au făcut foarte bine ca pe perioada campanei, şi se întâmplă în toate ţările civilizate, să nu vină cu arestări, pentru că pot influenţa campania".

Acum, într-un interviu la Adevărul Live, Traian Băsescu a revenit și a transmis că DNA merge "ca buldozerul înainte" și "nu se uită la scena politică".

"DNA nu poate acționa sezonier. Oricine poate judeca faptul că se putea amâna chemarea nu știu cui cu o săptămână, dar DNA este o instituție care nu se uită la scena politică. Vă asigur. Ei merg ca buldozerul înainte. Dacă vă aduceți aminte, la europarlamentare am avut o ieșire publică. Sigur, nu trebuia să fac acea intervenție, pentru că nu poți să ceri instituțiilor din justiție să-și plieze anchetele în funcție de alegeri. Sunt instituții care-și văd de treaba lor. Abia acesta este semnul ca Justiția e liberă, independentă de presiuni.

(...) Mi-aș dori mult să-mi închei mandatul cu această poză: justiția, după zece ani de mandat Băsescu, funcționează fără să se uite la culoarea politică. Categoric da, DNA e echidistant politic, apolitic. A devenit apolitic odată cu numirea lui Daniel Morar. Eu am convingerea că-și va menține acest spirit, dacă nu se vor face intervenții brutale", a declarat șeful statului.

Vezi și: Băsescu, culise din dosarul Microsoft: Vă dau în scris! Apel către MRU și Meleșcanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel