Traian Băsescu, reacție după ce a citit atent raportul MCV: Dacă în 2012...

Fostul președinte Traian Băsescu mărturisește pe pagina sa de socializare că a citit "atent" raportul MCV dat publicității azi de Comisia Europeană și susține că România ar fi fost azi în Schengen, iar MCV doar o amintire, dacă "nefericiții (de azi) Ponta și Antonescu" nu ar fi aplicat o grea lovitură statului de drept, în 2012.

"Am citit atent raportul MCV. Este al treilea raport consecutiv care constată progresele justiției (2013,2014,2015). Dacă în 2012 n-ar fi existat nefericiții (de azi) Ponta și Antonescu să aplice statului de drept o grea lovitură, astăzi am fi fost la al șaselea raport pozitiv pentru justiție, iar MCV-ul ar fi fost o amintire pentru România și spațiul Schengen o realitate pentru români.
Chiar nu merge cu "punct și de la capăt". Poate încercăm cu "continuitate" (vezi relațiile cu SUA, cu R.Moldova etc,etc)", a scris, miercuri, pe Facebook, fostul președinte Băsescu.

[citeste si]

Comisia Europeană a publicat miercuri cel mai recent raport privind măsurile întreprinse de România în ceea ce privește reforma sistemului judiciar și combaterea corupției, în cadrul Mecanismului de cooperare și de verificare (MCV).

'În cursul anului trecut, România și românii au dovedit că au voința de a lupta împotriva corupției și de a apăra independența sistemului judiciar. Demonstrațiile în masă împotriva corupției au evidențiat cât de importante sunt aceste probleme pentru cetățenii români. De-a lungul anului trecut, am constatat că sistemul judiciar și parchetul anticorupție au dat dovadă de profesionalism și de angajament, obținând rezultate bune în urmărirea penală a cazurilor de corupție; de asemenea, reformele au fost asumate la nivel intern. Este încurajator să văd că România a continuat să realizeze reforme și că această tendință pozitivă a continuat în 2015. În 2016, aceste eforturi trebuie intensificate și axate pe prevenirea corupției și pe asigurarea condițiilor necesare pentru ca judecătorii să își poată îndeplini în continuare atribuțiile în mod corespunzător', a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, citat într-un comunicat al executivului comunitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel