Traian Băsescu o pune la zid pe Angela Merkel după întâlnirea cu Dacian Cioloș

Germania apreciază eforturile României privind securizarea frontierelor externe în vederea aderării la spaţiul Schengen, a spus cancelarul Angela Merkel, care a precizat că aşteaptă concluziile viitorului raport MCV al Comisiei Europene. Această declarație a fost taxată vehement de Traian Băsescu.

"Lui Cioloș îi trebuie forța politicianului care convinge. Eu aș fi acționat pe loc la conferința de presă pe care a avut-o cu Angela Merkel. Măcar i-aș fi spus, de dragul legislației UE, că MCV nu este în tratate, că este o soluție de după ce am semnat tratatele și nu poate  fi legat Schengen-ul de MCV. Măcar pentru poziția publică în care premierul României spune doamnei Merkel, care făcea o eroare majoră legând scnenul de MCV, că în tratatul de aderare al României și în tratatul UE nu există nicio legătură între MCV și Schengen. Aderarea la Schengen este strict o problemă tehnică", a zis Traian Băsescu la România TV, în emisiunea lui Vicor Ciutacu. 

"De ce nu o învinuiesc pe Merkel și îl învinuiesc pe Cioloș pentru că nu a reacționat? Arătați-mi măcar un post de televiziune care să recunoască faptul că în justiție s-au făcut progrese enorme din 2004 până acum. Toată lumea spune că este corupție, iar justiția nu face nimic. Merkel spune ce auzim la toate televiziunile: că avem probleme cu corupția. Eu sunt de acord cu asta, dar părerea mea este că Austria e mai coruptă decât România, iar în Italia este corupție mai puternică decât la noi. Ce exemplu de corupție mai puternic vreți decât cazul Volkswagen? Volkswagen a fost autorizat de statul german ca fiind o mașină care nu poluează", a mai zis președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel