Parchetul General neagă că Traian Băsescu a cerut ca Lucian Bolcaș să fie absent la audiere

O informație din presă anunța, marți dimineață, că fostul președinte Traian Băsescu nu-l vrea pe avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaș, la audierile de la Parchetul General, făcând o cerere expresă în acest sens. Instanța menționată a infirmat că ar exista o astfel de cerere. 

UPDATE 11:18: "Am fost sunat de la Parchetul General că nu există o asemenea cerere, a fost o diversiune sau o greșeală", a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru DC NEWS. "Eu am spus că am aflat din presă. La ora actuală se infirmă", a adăugat avocatul. 

Fostul președinte este audiat, marți, la ora 14.30, la Parchetul General. Inițial, termenul ar fi fost pentru luni, când la Parchet au ajuns doar avocații săi, care au făcut o cerere ca la audieri să nu fie avocatul denunțătorului, Lucian Bolcaș, potrivit Antena 3.

Traian Băsescu este acuzat de șantaj și amenințare de Gabriela Firea, după ce i-a spus în direct că s-ar putea să nu-și mai găsească soțul acasă. 

Lucian Bolcaș a comentat, la Antena 3, despre această situație: "Nu cunosc care este substanța, eu acum am aflat din presă. S-ar părea că se referă la un pretins schimb de replici pe care l-am avut. Este o minciună cumplită, n-am avut niciun fel de schimb de replici, n-am stat nici măcar o secundă singuri, decât în prezența procurorului de caz, față de care, eu, obișnuit de 50 de ani cu procedurile, am avut o atitudine cuvincioasă". 

VEZI ȘI: Lucian Bolcaș: Traian Băsescu mi-a adus aminte că el nu m-a numit la CCR

Avocatul a precizat: "Nu este cazul unei suspiciuni, nu aceasta este rațiunea textului procedural, poate finalitatea textului procedural în sensul că se va înlătura orice fel de umbră de suspiciune, rațiunea este a dinamicii, punerea de întrebări, lămurirea unei situații, care este scopul audierii". 

"Nu există vreo rațiune procedurală pentru așa ceva. Sentimentele personale ale suspectului Traian Băsescu, care și le-a revărsat și anterior asupra mea, nu mă interesează, mă lasă perfect rece", a precizat avocatul. 

De ce a făcut Băsescu cererea

Întrebat de ce un acuzat de șantaj s-ar feri de avocatul părții vătămate, Lucian Bolcaș a spus că "Sunt o serie de rațiuni, poate fi o rațiune de tactică procedurală, este un mod de a se evita să se dea declarații, pentru că în lipsa părții vătămate care a solicitat să fie reprezentată la toate actele de procedură, audierea nu poate să aibă loc, în condițiile în care s-ar admite". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel