Traian Băsescu nu mai vrea cetățenie moldovenească. Vezi de ce

Traian Băsescu a declarat că nu a solicitat cetăţenie moldovenească pe durata vizitei de două zile în care se află în Republica Moldova. 

Fostul președinte a spus că nu este oportun momentul în care politica moldovenească se află actualmente și că atunci când va considera că este momentul propice, va solicita autorităților cetățenia.

"Ştiu că am promis cândva că voi solicita să primesc cetăţenia Republicii Moldova, dar consider că la momentul actual atmosfera politică din Moldova nu este propice pentru aşa ceva. Când voi considera că este oportun voi înainta autorităţilor din Republica Moldova şi solicitarea de a deveni cetăţean al Republicii Moldova", a spus Traian Băsescu, citat de Publika.md.

"Va trebui s-o fac repejor, cine ştie ce se va întâmpla la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România", a încercat o glumă fostul preşedintele, făcând aluzie aniversarea a 97-a de la unire marcată la 27 martie.

"Ştim ce s-a întâmplat cu Ucraina numai pentru că a îndrăznit să gândească. Cred că Republica Moldova trebuie să fie parte a Lumii Occidentale de unde a fost smulsă", a mai spus Traian Băsescu. El a spus că România şi-a asigurat "umbrela NATO şi umbrela UE" pentru a-şi garanta "securitatea de care are nevoie".

VEZI ȘI: Traian Băsescu, despre vizita în Republica Moldova: Nu angajează România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel