Traian Băsescu nu ar vrea să elibereze vila de protocol. Termenul de 60 de zile a expirat luni

Traian Băsescu nu ar vrea să elibereze vila de protocol. Termenul de 60 de zile a expirat / Foto: Facebook Traian Băsescu
Traian Băsescu nu ar vrea să elibereze vila de protocol. Termenul de 60 de zile a expirat / Foto: Facebook Traian Băsescu

Traian Băsescu ar refuza să elibereze vila de protocol, deși termenul de 60 de zile a expirat.

Traian Băsescu ar fi refuzat să evacueze vila de protocol, deși termenul de 60 de zile pe care l-a avut l-a dispoziție a expirat. Potrivit unor surse citate de Realitatea Plus,  fostul președinte a achiziționat un apartament nou care însă este în șantier în acest moment.

Traian Băsescu a avut la dispoziție 60 de zile pentru a se muta din vila de protocol de care beneficia gratuit. Termenul a expirat luni, 23 mai. 

Explicația lui Traian Băsescu

În cele 60 de zile puse la dispoziție, Traian Băsescu și-a cumpărat un apartament, însă nu ar dori să părăsească vila până nu primește o somație oficială. Declarațiile au fost făcute la România TV, în emisiunea Simonei Gheorghe, în urmă cu câteva zile.

„Aștept luni, de la RA-APPS, somația de evacuare din casă. Se împlinește termenul. Am plătit prima rată la apartament. Am contract de vânzare-cumpărare. Următoarele rate le voi plăti conform înțelegerii legate de scandența unor titluri de stat pe care le-am achiziționat cu mai mult timp în urmă. În niciun caz acel apartament nu este locuibil începând de mâine”, a zis Traian Băsescu în urmă cu câteva zile. 

Întrebat dacă, în cazul în care vine somația luni, vom vedea imagini cu el dat afară din casă, Traian Băsescu a zis: „De ce să nu le vedem? În ceea ce mă privește, toate posibilitățile sunt deschise”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă


Instanţa supremă a respins, ca nefondat, recursul formulat de fostul preşedinte, fiind menţinută decizia din 20 septembrie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - instanţa de fond, prin care a fost admisă acţiunea CNSAS şi a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii.

"Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul-pârât Băsescu Traian împotriva sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022", se arată în hotărârea Înaltei Curţi. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel