Traian Băsescu: Noua lege a Educaţiei Naţionale trebuie adoptată până cel târziu la 1 ianuarie

Noua lege a Educaţiei Naţionale trebuie adoptată până cel târziu la 1 ianuarie 2011, deoarece forma bugetului de stat şi a celor locale depind de aceasta, a declarat, joi, la Radio România Actualităţi, preşedintele Traian Băsescu.

"S-a ratat anul trecut, prin tergiversare, blocarea asumării răspunderii, ş.a.m.d. S-a tot dezbătut legea în Parlament. Ne apropiem de ratarea a încă unui an pentru că noua lege a Educaţiei prevede descentralizarea. Cum pot să-şi facă autorităţile locale bugetele în forma definitivă până nu ştim dacă va intra în vigoare noua lege (...)Trebuie, până la 1 ianuarie, să ştim: şcolile vor fi la administraţiile locale, sau rămân tot la ministerul Educaţiei", a afirmat Băsescu.

El a mai afirmat că "nu poţi să spui că mai avem timp până la anul", în condiţiile în care, pe lângă bugete, mai trebuiesc pregătite noile programe de învăţământ şi noile manuale.

În acelaşi context, şeful statului a subliniat că forma legii Educaţiei, pe care Guvrenul şi-a asumat răspunderea, este "cea mai bună care se putea obţine", chiar dacă "nu mai este cea ideală, de acum un an", reflectând nişte "compromisuri", generate de luarea în considerare a amendamentelor introduse la Camera Deputaţilor şi a unei părţi a celor propuse de comisia de învăţământ din Senat.

El a spus că avantajul acestei legi este că răspunde tuturor principiilor stabilite prin Pactul Naţional pentru Educaţie şi "introduce exigenţa de a crea competenţe", cele cerute de criteriile europene. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel