EXCLUSIV  Traian Băsescu, laudă de sine: ”DRUM cu PATRU BENZI până la Iași.” Lecția Bulgariei

Traian Băsescu s-a lăudat, astăzi, în Parlament, că înainte ca România să intre în UE, a făcut drum până la Iași cu patru benzi. 

”Dacă veniţi din Oltenia până la Bucureşti cu maşina veniţi pe drumuri naţionale reabilitate în timpul meu. Sau dacă vă duceţi în Moldova până la Iaşi - drumul ăla pe patru benzi. Sau dacă mergeţi pe Valea Oltului, zonele pe trei benzi sunt făcute înainte ca România să fie membru UE şi când nu avea bani nerambursabili la dispoziţie. Nu mă aşteptam să continuaţi minciuna.” a spus Traian Băsescu, într-un schimb de replici cu Paul Stănescu, din Parlament. 

Patru benzi cât trei

Problema este că șoferii care au mers pe drumul cu patru benzi, care este motiv de laudă pentru Traian Băsescu, au constatat că benzile sunt cam incomode, mai ales dacă unii șoferi sunt ceva mai grăbiți. În realitate, cele patru benzi, ar putea fi lejer... trei. Este dificil de condus pe un drum de aproximativ o bandă și jumătate pe sens. Pericolul este cu atât mai crescut, în acest context. 

Exemplul Bulgariei

Lecția ne-o dă Bulgaria. Nu se laudă cu patru benzi, ci cu trei și cu o idee bună: acolo unde sunt trei benzi pe drum, în Bulgaria, se oferă alternativ, pe o distanță de 10 kilometri, prioritate unui sens de mers, adică au favorizat când un sens, când altul. Astfel, nu este aglomerat din cauza unei benzi și sunt două benzi pe ambele sensuri, alternativ. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel