TRAIAN BĂSESCU, la CONGRES PMP, o abandonează pe Udrea: "Am venit să-mi apăr mandatul 2004-2014"

Foto: captură B1 Tv
Foto: captură B1 Tv

Traian Băsescu a surprins, duminică, făcându-și apariția la Congresul Partidului Mișcarea Populară. Într-un discurs susținut în fața membrilor PMP, Traian Băsescu a declarat că a venit "să-și apere mandatul 2004-2014". Cât despre Elena Udrea, fostul președinte a spus că speră ca aceasta să-i dovedească faptul că este un om cinstit.

Iată cele mai importante declarații făcute de Traian Băsescu la Congresul PMP:

- Vă rog să luați loc, vă mulțumesc pentru primirea călduroasă. Mulțumesc conducătorilor Partidului pentru invitația de a participa la acest Congres. Este adevarat că, președinte fiind, am înțeles că România are nevoie de un partid nou, un partid care să nu poată fi acuzat de compromisurile trecutului în cei 25 de ani de tranziție, un partid care să poată genera în mod categoric speranța, un partid care să poată pleca de la zero - și nu este ușor- și care să se afirme pe eșichierul politic românesc ca un partid capabil să dea soluții politice și acțiune practică pentru continuarea procesului de modernizare a României și de consolidare a statului de drept.

- V-aș spune cum v-am văzut eu de la Cotroceni în 2014. V-ați înființat pe 29 ianuarie și partidul a trecut prin două alegeri, europarlamentare și prezidențiale. La ambele alegeri ați trecut pragul, ceea ce pentru un partid nou a fost excepțional. Mă uitam și la ultimele evoluții din presă, care considera Partidul Mișcarea Populară îngropat. Iată ca astăzi sunteți într-un Congres cu un număr de reprezentanți care poate fi invidiat de orice partid. Sigur, nu știu dacă putem să facem un congres pe stadion. Nu de alta, dar e frig afară.

Din sală se aude: "De ziua dvs".

- Da, de ziua mea. Bună idee!

- Aș vrea să vă mulțumesc pentru tăria avută, cei care sunteți în sală, la prezidiu, dna președinte Elena Udrea, care v-ați dedicat unui partid nou. Și chiar dacă nu este aici, țin să-i mulțumesc dnei Elena Udrea. Apreciez delicatețea gestului de a nu fi în sală, sper să se bucure de condiții corecte de a se apăra și sper să-mi dovedească încă o dată că e un om cinstit. Am convingerea că dacă va avea șansa să o facă, o va face.

- Era imposibil să nu vin la acest Congres, pentru că a fost o idee pe care au împărtășit-o și alții. Sunt convins că va crește acest partid și va fi un etalon în clasa politică.

- Sigur, vă întrebați ce vrea fostul președinte de la voi? Vreau să vă fiu partener!

- Vom avea un parteneriat în care eu vă voi pune la dispoziție experiența mea, dar nu vă voi conduce. Vă veți conduce partidul prin cei pe care îi veți alege astăzi. Dar, tot timpul, acest partid va avea în mine un partener.

- Sunt convins că împreună cu PNȚCD vom forma o structură politică ce va fi capabilă, în primul rând, să convingă și, în al doilea rând, să câștige.

- Observ că oricât aș fi de prins de viața cu nepoții, observ că este o furibundă propagandă pentru demolarea a ceea ce s-a întâmplat în 2004-2014. Nu aici și nu acum voi vorbi despre acest lucru, ci era obligatoriu să ies public și să-mi apăr mandatul, pentru că el nu poate fi lăsat pe mâna televiziunii lui Voiculescu sau pe mâna televiziunii lui Ghiță sau pe echivalentul lui Gâdea de la Realitatea Tv. El trebuie apărat de mine.

- Eu știu câtă umilință am îndurat în ultimii zece ani, pentru a-mi duce mandatul la capăt.

- Nimeni nu poate să-mi apere mandatul mai bine ca mine.

- Dacă nu era Congresul dvs, aș fi avut prima apariție publică oricum. Dar, fiind Congresul, am vrut să revin în viața publică venind în fața dvs.

- Susțineți continuarea Mecanismului de Cooperare și Verificare. Încă ne este necesar și ne păzește de derapaje. Eu o voi susține, sper ca și Partidul Mișcarea Populară să facă același lucru în ieșirile publice.

- Nu există vreo intervenție a mea în zece ani, ca unui om să i se facă un dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel