Traian Băsescu - Klaus Iohannis, ambasadori. Președintele în funcție a refuzat o cerere a președintelui ales

Președintele în funcție, Traian Băsescu, l-a refuzat ferm pe președintele ales, Klaus Iohannis, care îi solicitase să retragă ambasadorii din statele unde românii au fost "umiliți" în tentativa lor de a vota în turul 2 al alegerilor.

Într-o declarație de presă susținută miercuri, la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a transmis că "ambasadorii au informat corect asupra nevoii de creştere a numărului de secţii de votare".

"Cu toţii am văzut împiedicarea exercitării dreptului la vot în străinătate - în Londra, Paris, în Italia, la Torino, şi în Spania. De la momentul închiderii voturilor, am cerut informaţii de la toţi ambasadorii. Am primit în copie toate solicitările pe care le-au făcut premergător campaniei electorale, în timpul acesteia şi între turul I şi II. Toţi ambasadorii au solicitat prin Ministerul de Externe mărirea numărului de secţii de votare.

Românii să ştie că ambasadorii au informat corect asupra nevoii de creştere a numărului de secţii de votare, inclusiv, repet, ambasadorul de la Berlin", a spus președintele în funcție.

Vezi aici întreaga declarație a lui Traian Băsescu


Iohannis îi solicitase lui Băsescu retragerea ambasadorilor

În a doua zi după ce a fost ales președinte al României, Klaus Iohannis i-a solicitat președintelui în funcție, Traian Băsescu, să retragă ambasadorii din statele în care românii au fost "umiliți" în tentativa lor de a vota în turul 2 al alegerilor.

"Îl rog pe președintele încă în funcție să analizeze această situație și să recheme de pe post pe toți diplomații care nu au gestionat corespunzător situația din secțiile de vot. Consider că este un gest minimal să fie retrași ambasadorii și consulii de acolo unde românii au fost umiliți. Nu pot să accept să existe situații unde concetățeni de-ai mei să fie tratați cu gaze lacrimogene fiindcă vor să voteze", a afirmat Klaus Iohannis, luni, cu ocazia unei conferințe de presă.

Citește și: Imagini inedite: Klaus Iohannis, actor într-o reclamă - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel