Traian Băsescu, în scandalul focoaselor nucleare din Turcia

Traian Băsescu ia în derâdere informația apărută, joi, potrivit căreia SUA au început să transfere focoasele nucleare din Turcia, în România. 

"Nu există nicio urmă de abordare realistă a afirmației că SUA ar fi început mutarea focoaselor nucleare de la Incirlik în România" a declarat Traian Băsescu la RTV.

"În primul rând trebuie să știe toată lumea, că aceste focoase nucleare, care sunt focoase statice, nu sunt arme strategice, pentru lovituri nucleare de dimensiuni medii, nu se mută precum un sac cu cartofi. Ca să depozitezi asemenea focoase, trebuie să existe niște silozuri. Aveți în vedere că arma nucleară este o armă care nu poate fi utilizată decât atunci cănd codul de control este accesat și de președintele SUA.

Cine poate crede, că așa, peste noapte s-au încărcat focoasele nucleare pentru a fi aduse în România?

Este clar, că după incidentele  de la baza de la Incirlik, SUA sunt îngrijorate despre soarta celor 90 de focoase nucleare, care se află în apropierea de granița cu Siria.

[citeste si]

Întrebat despre vreun atac la adresa României, Traian Băsescu este de părere că: "În mod categoric, SUA trebuie să se gândească la securitatea celor 90 de focoase, dar acesta va fi un proces îndelungat. Trebuie construcții speciale pentru a depozita areme nucleare.  

Dacă SUA vor decide să mute aceste arme vor începe o serie de negocieri foarte lungi și dure atât cu Federația Rusă, cât și cu țara în care urmează să se mute armele.

Dacă SUA ar fi analizat mutarea armelor nucleare din Turcia la Deveselu, vă asigur că primul drum al lui Joe Biden era la București. Nu se ducea în Serbia sau în alte țări. Prima dată venea la București", a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel