Traian Băsescu, funcție importantă la Bruxelles

Crişan Andreescu / 05 iul 2019 / 14:59 Salveaza PDF Comentarii
Lovitură pentru Traian Băsescu la Bruxelles
Descriere foto: Lovitură pentru Traian Băsescu la Bruxelles

Traian Băsescu a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, una dintre cele mai importante comisii de la Bruxelles. 

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European. Această comisie este considerată cea mai importantă, deoarece elaborează politica externă a UE împreună cu Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, potrivit Mediafax.

Funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European este rezevată Germaniei, potrivit unor surse politice de la Bruxelles. Comisia este condusă de David McAllister, parte a partidului german Creştin Democrat, din care face parte şi Angela Merkel. În aceeaşi comisie este şi Silvio Berlusconi, liderul partidului italian "Forza Italia". De asemenea, fostul preşedinte al României va fi parte şi din Delegaţia comisiei parlamentare de asociere UE-Ucraina.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de Energie a Delegaţiei la Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic, din care fac parte statele care au acorduri de asiociere cu UE sau state care vor să adere la Uniune. Din acest parteneriat fac parte şi Republica Moldova, Georgia şi Ucraina. De asemenea Eugen Tomac va fi membru şi în Comisia pentru Forţă de Muncă.

Vezi și: Traian Băsescu, atac la Merkel și Macron: Ce frumos suna Declaraţia de la Sibiu!


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25