Urmărește emisiunea live


Traian Băsescu face aceeași greșeală ca și Ion Iliescu, afirmă Mircea Geoană

Liderul Partidului Social Românesc (PSRo), Mircea Geoană, consideră că Traian Băsescu, la finalul celor două mandate de la Palatul Cotroceni, face aceeași greșeală ca și Ion Iliescu.

Invitat, vineri, la interviurile DC News Live, senatorul Mircea Geoană a fost întrebat de către analistul Bogdan Chirieac ce șanse îi dă lui Traian Băsescu, după ce acesta a revenit în politică la finalul celor două mandate la Președinția României.

"Dl Traian Băsescu revine în politică, este președintele MP. Credeți că mai are un viitor în acest experiment la care este supusă România astăzi", a fost întrebarea lui Bogdan Chirieac

"Rămân la opinia mea: foștii președinți, după ce își termină mandatul, trebuie să se dedice altor activități și să transfere expertiza pe care au acumulat-o către noile generații de-o manieră mult mai detașată de politic. Părerea mea e că face o greșeală revenind în scena politică. Și dl Iliescu a făcut aceeași greșeală în 2005. După două mandate și jumătate, rolul domniei sale nu mai era în arena politică. Rolul său era de înțelept, putea să fie pentru stânga românească un om care să transfere către noua generație expertiza sa. A preferat să intre în arena politică și uitați unde s-a dus. Cred că la fel se va întâmpla și cu Traian Băsescu", a previzionat Mircea Geoană.

[citeste și]

Pe de altă parte, președintele PSRo nu crede că partidul condus de fostul președinte Traian Băsescu va reuși să obțină 15-20% din sufragii la alegerile din 2016.

"Mie mi se par deja niște cifre fanteziste. Să ne întoarcem la realitatea practică. Și eu pot să spun că fac cu PSRO 35%, dar un anumit tip de realism și o anumită ponderare ambițioasă trebuie să intervină. Nu cred că acest gen de partid politic se califică pentru a fi încadrat înt-o nouă generație de partide. Pentru că dacă folosește metodele pe care le-a folosit în timpul mandatelor sale, înseamnă că este exact opusul la ceea ce România are nevoie. Acest tip de partid, organizat așa și cu metodele din trecut, nu se califică la testul cu privire la ce are nevoie România", a argumentat senatorul.

De asemenea, Mircea Geoană este convins și de faptul că, chiar pe fondul slăbiciunii PNL și a dreptei românești, fostul președinte Băsescu nu poate invada această zonă, deoarece "În clipa de față, cel puțin pentru o periodă de timp, dl Iohannis este suficient de popular și de puternic pentru acoperi din punct de vedere electoral o masă destul de mare de oameni, iar în 2016, va nominalize viitorul premier și va forma viitoarea majoritate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel