Traian Băsescu afirmă că serviciile secrete controlează Parlamentul

Fostul președinte Traian Băsescu a făcut marți seară o serie de afirmații despre modul în care serviciile secrete controlează anumiți parlamentari.

Traian Băsescu a declarat, la B1 Tv, că serviciile secrete s-au folosit de parlamentari pentru a evita CSAT-ul în aprobarea a două dintre legile Big Brother.

„Un alt lucru care nu mi-a plăcut: spre exemplu, pachetul Big Brother. Păi, s-a ales o modalitate de promovare la primele două legi, cea care viza cartelele pre-pay și stocarea datelor, care să nu se facă avizabile de CSAT. Adică, peste noapte s-a umflat capul unor parlamentari care au inițiat aceste legi, iar când sunt legi care vizează inițiativa legislativă, ele nu trebuie să treacă prin CSAT. Deci, prin acest tertip legal, serviciile au evitat să ajungă în CSAT, și cu legea cartelelor pre-pay, și cu legea de stocare a datelor”, a spus Traian Băsescu, în emisiunea „Ultimul cuvânt”.

„Deci serviciile i-au pus pe parlamentari să facă legile acestea?”, a intervenit moderatorul Cătălin Striblea.

„Categoric da! (...) Mai mult, cyber-security-ul l-a făcut Guvernul fără să-l treacă prin CSAT.

(...) Este clar că instituțiile și-au căutat soluțiile viitorului. În orice caz, astfel de legi n-ar fi trecut niciodată prin CSAT fără control judecătoresc. (...) Cele două legi n-au fost făcute fără ca serviciile să știe, legea cartelelor pre-pay și legea stocării datelor, iar cyber-security-ul, ostentativ Guvernul nu l-a mai trimis să ia aviz în CSAT”, a continuat fostul președinte.

Vezi și: Florian Coldea, la un pas să fie DEMIS de la SRI. Ce s-a întâmplat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel