Traian Băsescu, despre scandalul de la DNA: De Ce îmi reproșați mie?

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat marți, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că deși a fost cel care a numit-o pe Laura Codruța Kovesi la șefia instituției, în 2013, nu își asumă ce a făcut aceasta în ultimii doi ani. 

”Dumneavoastră susțineți că în 2013 a fost un pact odios pentru numirea Laurei Codruța Kovesi. Eu spun că nu a fost odios deloc. Vă aduc aminte că aveam USL-ul cu 68% în Parlament și încercam să mai salvez ce se mai poate salva. 

Vă mai aduc aminte că niciun șef de parchet nu mai era în mandat, și nici șefii de secții. Toți ieșiseră din mandat. Erau pe prelungiri din șase în șase luni, că nu se găsise o soluție politică la numiri. 

Eu nu aveam încredere în ministrul Justiției că va face un concurs corect. 

La acea vreme toți țipați că Băsescu arestează oameni și face dosare cu DNA. Probabil uitați contextul vremii în care îl acuzați pe Morar că Băsescu îi dă ordine și DNA face dosare

Am căutat o soluție din afara DNA că pe oricine numeam din DNA spuneați că va continua ticăloșia din vremea lui Morar. Am găsit-o pe asta, bună, proastă. A fost o soluție la un moment dat. Dar de ce îmi reproșați mie că este Kovesi pe funcție în momentul de față? Dacă a fost numită așa cum a fost numită, de ce i-a prelungit Iohannis mandatul în 2016?”, a spus acesta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel