Traian Băsescu, despre dosarul său de turnător: "Ok, am fost, n-are niciun efect". Mona Muscă, distrusă politic de verdictul CNSAS

Traian Basescu - Mona Musca
Traian Basescu - Mona Musca

Scandalul care a distrus-o politic pe Mona Muscă nu-l atinge pe fostul președinte Traian Băsescu. "Ok, am fost, n-are niciun efect", a spus Traian Băsescu. 

Mona Muscă era unul dintre liberalii care se bucura de o mare popularitare în timpul guvernării lui Călin Popescu Tăriceanu. A intrat, însă, într-un con de umbră în urmă cu nouă ani.  CNSAS a făcut public în vara lui 2006 că Mona Muscă a semnat un angajament şi a dat note informative la Securitate în anii 1977-1978 sub numele de cod "Dana". A fost momentul fatal al unui politician cu o popularitate amenințătoare pentru Traian Băsescu. Scandalul i-a fost fatal. Mona Muscă a fost dată afară din PNL, și-a dat demisia din funcția de ministru al Culturii. De atunci, Mona Muscă a contestat verdicul CNSAS, dar fără succes. Mona Muscă a mai apărut în 2010, la o manifestare electorală a lui Teo Trandafir, și, recent, după victoria lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, apreciind că ceea ce s-a întâmplat a fost "fantastic". Verdictul CNSAS a distrus-o politic pe Mona Muscă. 

Traian Băsescu: "Îmi e silă". Livia Stanciu: "Atacurile ne descalifică"

Traian Băsescu declară, luni seară, că nu contează dacă a fost turnător înainte de 1989, ci dacă este ofițer al Securității după 1991, pentru că înainte era legal, după încălca Constituția.

"Până-n 2004, serviciile au considerat, ca de altfel și acei judecători și acei procurori că pot să încalce Constituția din 1991, care spune clar că magistrații nu pot fi ofițeri acoperiți. Unii dintre ei au fost și acești oameni de teama că au încălcat Constituția, teamă pe care o are și Ponta, ceea ce i-ar duce la pierderea calității de magistrat, procuror sau judecător, sunt șantajabili. Știți care a fost motivul pentru care am dat ordin să se scoată cele trei milioane de dosare ale fostei Securități? Pentru că erau folosite de unii actuali din SRI, am spus toate dosarele predate ca să terminăm bâlciul șantajului. Cel care l-a avut pe acoperitul din justiție poate primit telefon chiar de la ofițerul lui. Sistemul trebuie să știe că are niște probleme care trebuie rezolvate din interiorul sistemului pentru credibilitatea sistemului", a spus Traian Băsescu, la B1 TV. Fostul președinte a adăugat: "Acum, dacă scoți dosarul meu că am fost turnător, ok, am fost, n-are niciun efect, dar pentru un judecător care după 1991, după Constituție a fost ofițer acoperit, acel om a încălcat Constituția și de teama că dacă nu execută ce i se sugerează se va afla propria istorie, va rămâne un semn de întrebare asupra onestității lui". 

Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, a pierdut în România și la CEDO, procesul intentat de fostul președinte Traian Băsescu, care l-a acuzat de calomnie. 13.600 de euro este suma pe care Mugur Ciuvică i-a dat-o lui Traian Băsescu pentru că l-a acuzat că a fost colaborator al Securității. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel