Traian Băsescu: Decizia Olandei de a se opune intrării noastre în Schengen este un abuz

băsescu
băsescu

Președintele Traian Băsescu a calificat vineri "un abuz" decizia Olandei de a se opune aderării României și Bulgariei la zona Schengen. "România are Albița, ei au Rotterdam. Nu Albița este poarta de intrare a țigărilor și a alcoolului, a drogurilor de contrabandă, a spus șeful statului, prezent la Bruxelles la reuniunea liderilor Uniunii Europene.

Față de subiectul aderării României la spațiul Schengen, Băsescu a declarat că România și Bulgaria au respectat legea și tratatul, singura care nu a respectat este Olanda, acest fapt fiind un abuz. De asemenea, Băsescu a declarat că nu Albița este poarta de intrare a țigărilor, alcoolului și a drogurilor în UE, ci Rotterda. Nu România a legalizat prostituția și consumul de droguri, a mai afirmat Băsescu.

Potrivit unui proiect de declarație prezentat, joi, liderilor prezenți la summitul UE de la Bruxelles, Olanda este supusă presiunilor de catre partenerii săi pentru a permite aderarea României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație Schengen.

"Toate conditiile au fost indeplinite pentru a permite adoptarea unei decizii privind aderarea Bulgariei si a Romaniei la spatiul Schengen, iar Consiliul ar trebui sa ia aceasta decizie cat mai curand posibil", se arata in documentul citat de AFP.

Citește și:

Summit UE: Proiectul de concluzii vrea România în Schengen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel