Traian Băsescu dă explicații la Parchet în dosarul spălării de bani

Traian Băsescu va fi audiat, vineri, la Parchetul General, în dosarul în care este acuzat de spălare de bani în formă continuată. 

Procurorii PÎCCJ au început urmărirea penală pe numele lui Traian Băsescu în dosarul Cășuneanu. Fostul președinte este acuzat de spălare de bani. Acuzația l-ar fi împiedicat să candideze la Primăria Capitalei, potrivit propriilor declarații. 

Dosarul este la Parchetul General de mai mulți ani. Inițial, a fost închis, dar a fost redeschis după ce Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni. Plângerea în acest dosar a fost depusă de Grupul pentru Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică. Traian Băsescu nu s-a prezentat la Parchetul General până acum în acest caz și, potrivit informațiilor transmise de Antena 3, o echipă de polițiști s-a deplasat ieri la domiciliul fostului președinte. Tiberiu Nițu a fost cel care a cerut înlăturarea ca nelegală a rezoluției de încheiere a dosarului Traian Băsescu, pe motiv că nu există fapta. Parchetul General a trimis la Tribunalul București dosarul, care a decis să fie redeschisă cauza penală. În 13 aprilie, Parchetul General a început urmărirea penală a lui Traian Băsescu in persona.

În 9 august 2000, Traian Băsescu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au cumpărat de la acelaşi proprietar câte un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor. Traian Băsescu a plătit aproape 1,5 miliarde de lei vechi. În aceeași zi, Costel Cășuneanu a plătit aceluiași proprietar o sumă de patru ori mai mare. Doi ani mai târziu, Traian Băsescu vinde terenul contra sumei de 12 miliarde de lei vechi. Nu era boom imobiliar. Cumpărătorul era Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu. Traian Băsescu a recunoscut, într-o declarație în fața camerelor de filmat, că adevăratul cumpărător a fost Costel Cășuneanu. Cu banii din tranzacție, Traian Băsescu a motivat cumpărarea vilei din Otopeni, pe care a donat-o fiicei sale, Ioana Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel