Traian Băsescu convoacă Parlamentul

Administrația Prezidențială a anunțat marți că președintele Traian Băsescu va convoca Parlamentul și va anunța programul de consultări pentru desemnarea prim-ministrului care să formeze viitorul Guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatelor alegerilor.

”Administraţia Prezidenţială informează că preşedintele României, domnul Traian Băsescu va convoca Parlamentul României şi va anunţa programul de consultări pentru desemnarea prim-ministrului Guvernului României care să formeze viitorul guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor”, scrie într-un comunicat al Președinției.

Rezultatul alegerilor va fi publicat în Monitorul Oficial numai după validarea de către Biroul Electoral Central a acestuia. Reprezentanții BEC au susținut că există posibilitatea ca rezultatele să fie publicate în MO vineri.

BEC a făcut publice marți rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, anunțând că Uniunea Social Liberală a obținut cele mai multe voturi la scrutinul legislativ din acest an. USL a obținut 58,63% la Senat și 60,10 la Camera Deputaților; ARD a luat 16,50% la Camera Deputaților și 16,70 la Senat; PP-DD a obținut 13,99 la Camera Deputaților și 14,65% la Senat; UMDR a trecut și ea pragul, obținând 5,13% la Camera Deputaților și 5,23 la Senat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel