Traian Băsescu, la Cotroceni, noilor miniștri: Vă stau la dispoziție. Până pe 21 decembrie

Luni seară, la Palatul Cotroceni, a avut loc ceremonia de depunere a jurămintelor de învestitură de către cei doi miniştri nominalizaţi pentru funcția de ministru de Externe și ministru al Culturii și vicepremier, respectiv Bogdan Aurescu și Hegedus Csilla. Președintele Traian Băsescu i-a felicitat pe noii miniștri și le-a transmis că le stă la dispoziţie până la 21 decembrie.

"Vă felicit în mod deosebit pentru nominalizarea de la MAE. E un moment în care avem nevoie de stabilitate, seriozitate, mai ales că funcția prezidențialăă se află într-un proces de tranziție. Vă doresc succes la toți, vă mulțumesc și ori de câte ori va fi nevoie de mine până pe 21, vă stau la dispoziție. Până pe 21 decembrie. O seară bună", a spus președintele Traian Băsescu.

La începutul ceremoniei, președintele Băsescu a dat mâna cu premierul Victor Ponta și cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni a participat și ministrul de Justiție, Robert Cazanciuc.

Înainte de a părăsi sala în care a avut ceremonia, preşedintele le-a spus lui Ponta şi Cazanciuc: "Ne vedem mâine la CSAT".

De altfel, pe site-ul Administrației Președinției a fost publicat programul preşedintelui Traian Băsescu de marţi, 25 noiembrie, conform căruia la ora 15:00, la Sala CSAT de la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

"Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la:

- Raportul privind măsurile adoptate de către România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni internaţionale;
- orientările strategice ale României în planul dezvoltării infrastructurii energetice, în contextul evoluţiilor europene în domeniu;
- analiza activităţilor de implementare a documentelor internaţionale pe linia controlului armamentelor, creşterea încrederii şi securităţii;
- participarea Armatei României la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, în anul 2015;
- Planul de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2015;
- propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pe anul 2015;
- Programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2015.

Pe timpul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională", informează Departamentului de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel