Traian Băsescu: Ce ai făcut, Cameron?

[] []

24 iun 2016 / 09:49
Salveaza PDF Comentarii

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că procesul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi unul dificil, menţionând că este 'momentul solidarităţii depline pentru cei 27 rămaşi'.

'Ce ai făcut, David Cameron? Nu am crezut că este posibil. Marea Britanie părăseşte UE. Jocul politic intern al politicienilor britanici a dus la organizarea unui referendum în care 46 de milioane de oameni au fost chemaţi să dea un vot într-o chestiune extrem de complicată, pe care foarte puţini dintre votanţii britanici au înţeles-o. Marea majoritate a votat în deplină necunoştinţă de cauză asupra mecanismelor şi consecinţelor părăsirii UE. Procesul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi unul dificil, care va dura cel puţin doi ani. Oare cât de 'unit' va mai rămâne şi Regatul Unit? Este momentul solidarităţii depline pentru cei 27 rămaşi', a scris Traian Băsescu, vineri, pe Facebook.

Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că cei mai mulţi britanici au optat pentru Brexit, adică ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană, transmit vineri DPA, AFP şi BBC.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29