Urmărește emisiunea live


Traian Băsescu: Armata ucraineană riscă un măcel. Trebuie să ne pregătim pentru irațional

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, că este necesară intervenţia statelor NATO pentru sprijinirea armatei ucrainene.

"Statele democratice trebuie să depăşească momentul declaraţiilor de bune intenţii (...) Cred că armata ucraineană s-a săturat de câte căşti şi arme neletale le-au fost trimise. E timpul, dacă vrem să ajutăm democraţia din Ucraina, dacă vrem să dăm o şansă poporului ucrainean, trebuie să acţionăm la fel ca şi Federaţia Rusă", a precizat Băsescu, la întâlnirea anuală cu ambasadorii români.

Şeful statului a mai precizat că trebuie puse la dispoziţia armatei ucrainene "orice mijloace" necesare pentru a o ajuta "în această luptă care poate deveni inegală".

Totodată, Băsescu a spus că nivelul de sancţiuni înpotriva Rusiei trebuie reevaluat, poziţie pe care România o va susţine, sâmbătă, la Consiliul European, scrie Mediafax.

Iată cele mai importante declarații ale lui Traian Băsescu:

Dacă statele NATO nu vor trece rapid la sprijinirea armatei ucrainene pentru a face faţă acţiunilor Rusiei, şansele Ucrainei sunt iluzorii.

Armata Ucrainei riscă un măcel.

Nu avem un pericol pentru România în mod rațional. Trebuie să ne pregătim și pentru irațional. Dacă privim în jurul Mării Negre constatăm o salbă de conglicte înghețate, Ucraina este și ea. E încă un conflict extrem de fierbinte.

Cred că obiectivul Rusiei este să transforme acest conflict într-unul îngheţat în aşa fel încât să poată controla evoluţiile ulterioare ale Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel