Băsescu, prima declarație după scandalul Bercea Mondial

Președintele Traian Băsescu a susținut, joi, prima declarație publică după izbucnirea scandalului în care este implicat fratele său, alături de familia lui Bercea Mondial.

Traian Băsescu, a decorat, joi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, mai mulţi reprezentanţi ai Curţii de Conturi. Cu această ocazie, șeful statului a susținut urmptoarea alocuţiune, conform Administrației Prezidențiale:

Domnule preşedinte al Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, domnilor vicepreşedinţi, domnilor consilieri, este pentru mine o onoare să dau un semnal de respect pentru instituţia care veghează la corecta utilizare a banului public. Curtea de Conturi este unul din pilonii statului român şi istoria ei începe odată cu statul modern român. Înfiinţată de Alexandru Ioan Cuza, a fost în timp un veghetor al utilizării corecte a banului public. Rezultatele activităţii dumneavoastră se văd de multe ori în eforturile de recuperare a pagubelor pe care le fac instituţiile în urma rapoartelor dumneavoastră.

Vezi și: TRAIAN BĂSESCU, decret de decorare pentru un JURNALIST 


Este important pentru toate celelalte instituţii publice să avem o Curte de Conturi puternică, profesionistă şi, în acelaşi timp, o Curte de Conturi care să sugereze şi soluţii de îmbunătăţire a normelor de utilizare a banului public. Dumneavoastră sunteţi cei care, prin activitate, radiografiaţi continuu atât modul în care ordonatorii de credite utilizează banii, dar, în acelaşi timp, aveţi posibilitatea să înţelegeţi în urma controalelor pe care le faceţi şi neajunsurile legislative. De aceea, cred că una din misiuni, dincolo de a veghea la corecta cheltuire a banului public, este contribuţia pe care Curtea de Conturi o poate aduce în îmbunătăţirea legislaţiei prin propunerile care rezultă în urma controalelor. Nu mai puţin importantă este activitatea Curţii de Conturi din punct de vedere al supravegherii utilizării banilor europeni. Şi aici, ca şi la segmentul de activitate care vizează banii bugetului de stat şi ai administraţiilor locale, eu ţin să vă felicit pentru modul în care aţi reuşit să ţineţi sub control utilizarea banului public, fie că este ban din taxele contribuabilului român, fie că este ban public din contribuţiile cetăţenilor Uniunii Europene. Ar fi de spus foarte multe despre Curtea de Conturi şi rolul ei, nu însă dumneavoastră, care-l ştiţi mai bine decât mine.

De aceea, o să închei mulţumindu-vă pentru activitatea pe care o desfăşuraţi, felicitându-vă cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea primei Curţi de Conturi care, trebuie să recunoaştem, n-a avut o continuitate absolută, dar într-o formă sau alta controlul asupra utilizării banului public a existat. Vă felicit, încă o dată, şi vă doresc mult succes în continuare”.

Citește și: Traian Băsescu, prima ieșire publică după scandalul Bercea Mondial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel