Traian Băsescu a respins propunerile pentru Ministerul Culturii și Ministerul Bugetului

Preşedintele Traian Băsescu susţine o declaraţie de presă, la ora 18.30, la Palatul Cotroceni.

 

Traian Băsescu a respins propunerile pentru Ministerul Culturii și Ministerul Bugetului. Traian Băsescu a zis că propunerile premierului pentru Ministerele Culturii și Bugetului, Rozalia Biro și Claudiu Manda, sunt necorespunzătoare.

Președintele consideră că Rozalia Biro este nepotrivită la Cultură pentru că nu știe limba română, dar va accepta dacă va fi propusă la un alt minister.

"Am respins propunerea premierului pentru Ministerul Culturii considerând că Rozalia Biro este nepotrivită pentru această funcție. Vreau să fac un comentariu legat de doamna Rozalia Biro. Oricând, în timpul mandatului meu, premierul o va propune la Ministerul Dezvoltării regionale sau la Ministerul Transporturilor, adică în ministere unde are experiență, vă asigur că nu voi ezita să o numesc într-o astfel de funcție, dar nu la Ministerul Culturii unde cunoașterea deplină a limbii române este un lucru esențial. Unii ar putea spune că mulți dintre noi, vorbitorii de limbă română, facem greșeli, așa este, dar nu la Ministerul Culturii!", a spus Traian Băsescu.

"În ceea ce privește cea de-a doua propunerea - Claudiu Manda - în funcția de ministru al Bugetului, de asemenea, am respins-o ca fiind necorespunzătoare. În ceea ce-l privește pe Claudiu Manda... este bine să nu se mai revină nici măcar pe alte portofolii", a adăugat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel