Urmărește emisiunea live


Traian Băsescu a ajuns să-i fie frică: Sunt supravegheat

Traian Băsescu spune că de frica SRI nu mai plătește cu cardul. Fostul președinte a dezvăluit că acesta este instituția care are echipamente necesare pentru a face volume mari de ascultare.

"Cert e un lucru: în momentul de faţă, singurii care au echipamentele necesares să facă ascultare la volume mari sunt SRI-ul. Nu pune nimeni problema, că am văzut abordarea ziariştilor harnici: le trebuie 10 ani la DNA să aibă aceleaşi echipamente. Nu. Le trebuie 24 de ore să le ia echipamentele", a explicat Băsescu, miercuri seara la emisiunea lui Radu Moraru.

"Ştim ce grozăvii poate genera un stat în care instituţiile de forţă vor să ştie ce e în casa fiecăruia, nu suntem la acel stadiu, dar avem obligaţia ca prin legislaţie, prin respectarea Constituţiei, să le garantăm românilor că nu sunt urmăriţi ca nişte şoricei. Eu am ajuns la stadiul în care scot bani din bancă cu cardul pentru că nu vreau să se ştie unde am mâncat şi ce am plătit cu cardul, am această revoltă că sunt supravegheat. Dacă vouă vă place să rămână în documentele statului ce aţi făcut, faceţi o cerere, dar eu vreau să am sentimentul că nu sunt ca o gâză într-un pahar", a continuat acesta.

[citeste si]

Traian Băsescu precizează că acum vorbește mai liber, față de momentul în care era la cârma statului.

"Bineînţeles că vorbesc mai liber acum, că în ce vorbesc e adunată şi experienţa a 10 ani de şef al statului, dar dacă pot prefigura o îngrijorare, nu e plecată din faptul că s-au făcut lucruri ilegale în timpul mandatului meu, ci pentru că ştiu potenţialul instituţiilor statului. E uriaş în raport cu cetăţeanul, şi stiu că dacă nu intervine acel echilibru pe care să îl ţină politicul, respectarea dreptului omului, sau dreptul la proces corect, dreptul la nu a fi acuzat până nu te acuză un judecător, presa ţine mai greu echilibrul, nu e ea echilibrată financiar".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel