Urmărește emisiunea live


Traian Băsescu, nou atac la adresa Gabrielei Firea

Fostul președinte Traian Băsescu a lansat o nouă serie de atacuri la adresa senatorului Gabriela Firea.

„Câți bani a transferat din Crescent în trustul lui Voiculescu? Dacă își aduce aminte să fi semnat o hârtie prin care tot împrumuta, așa, an de an, și nu plătea înapoi, 400.000 de euro și vreun 1.800.000 de dolari de la Crescent și îi transfera în vreo companie care era în grupul domnului Voiculescu. Dacă Firica își aduce aminte de chestia asta, ar fi bine să spună! Ar fi bine să se spovedească în public. Tot doamna Firulescu, asta, a făcut o plângere la CCR împotriva declarațiilor mele și, din câte știu, CCR i-a explicat că președintele este liber să facă orice declarație politică în timpul mandatului  și are aceeași libertate ca și parlamentarii”, susține fostul președinte.

Băsescu, miercuri la Parchet în calitate de suspect

„Mă voi duce pentru că eu respect toate instituțiile statului. Mi-au transmis o scrisoare prin care am aflat că sunt suspect”, a spus Traian Băsescu.

„Eu cred că organele statului ar trebui să se uite în GRIVCO  să vadă câți bani au fost transferați  de la compania securității Crescent în GRIVCO, în perioada 2007-2011, când dna Firea era administrator la o firmă din grupul GRIVCO. Și dna Firea, cu mânuța domniei sale, a semnat împrumuturi  de la Crescent către compania în care era administartor. A semnat împrumuturi de 400.000 de euro și 1.800.000 de dolari pe care, se pare, a mai uitat să îi dea înapoi. Deci era o spălare de bani, un transfer, din banii firmei securității în firma GRIVCO”, a mai spus Băsescu.

Întrebat de unde deține aceste informații, Băsescu a răspuns:

"Le-am primit pe un bilețel pe care scria 10.000 de euro, de la doamna Udrea, le ceruse un ziarist, Oreste, care ceruse 10.000 de euro ca să îi dea doamnei Udrea aceste documente. Doamna Udrea mi le-a dat mie și eu i le-am dat instituțiilor statului care nu se ocupă de ele. Doamna Udrea a refuzat să plătească și d-aia e supărat Oreste. Instituțiile statului mai devreme sau mai târziu vor trebui să spună dacă acele documente au fost utilizate pentru spălare de bani. Oreste e un bărbat care a sustras niște documente, din grupul Grivco, și i le-a dat unui om de Opoziție, doamnei Udrea. Oreste e un om cinstit ca și doamna Firea", a mai spus fostul șef de stat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel