CUTREMUR pe scena politică: Băsescu, candidat la Capitală. Chirieac, avertisment: Nu intră în cursă să fie outsider

Dreapta se cutremură la București. După ce USR a spus ”NU” tranșant PMP-ului, Traian Băsescu vrea să le dea o lecție. Palma lovește, colateral, și PNL-ul, fără o voce puternică în București. Analistul politic Bogdan Chirieac anunță un singur câștigător, după declarația de război politic a lui Traian Băsescu. 

Bogdan Chirieac a reacționat în direct la România TV  la anunțul lui Traian Băsescu cu privire la candidatura la Primăria Capitalei, după ce PMP a fost exclus din alianța de Dreapta, formată acum de PNL și USR-PLUS. Întrebat dacă au vrut să elimine un dușman din interiorul alianței, analistul politic a răspuns: 

”Eu cred că proștii din jurul premierului Orban, de care văd că nu e dispus să scape, l-au adus în această situație, nefavorabilă pentru PNL, prin care Traian Băsescu candidează. Să fie foarte clar. Care e problema cu mandatul de europarlamentar? Dacă ar fi ales primar general Traian Băsescu ar renunța într-un sfert de clipă la mandatul de la Bruxelles, care mi se pare că nu îl coafează. Omul se simte bine aici. Ca să iei 10% în acest moment înseamnă că într-adevăr, în momentul acesta, teoretic, șansele doamnei Firea cresc foarte mult. Dar să nu uitați ceva. Traian Băsescu în campanie este redutabil, iar bucureștenii par să fi uitat ce s-a întâmplat în mandatul pe care l-a avut. Au uitat că nu s-a întâmplat nimic în primul mandat de primar al lui Traian Băsescu. Deci cu scandal, cu gălăgie, eu cred că acum avem trei candidați plini la Primăria Generală a Capitalei. Doamna Firea, domnul Dan, dar și domnul Băsescu. El nu intră în cursă să fie outsider”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Vezi și: Traian Băsescu, LECȚIE USR-ului! ”Nu prea știu să pierd, n-am învățat asta în politică”

Oferta, pe masa PMP-ului 

Traian Băsescu a anunțat că și-a depus oferta de a candida la Primăria Capitalei. 

"Având în vedere eliminarea PMP-ului din alianţa de dreapta... PMP-ul va trebui să participe la alegeri. Va avea candidaţi şi la primăria Generală şi la primăriile de sector. Eu oferta de a candida am făcut-o, trebuie să o accepte şi partidul”, a declarat Traian Băsescu la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel