Traficul din Bucureşti sperie multinaţionale. Ericsson - posibilă mutare

Trafic Bucuresti
Trafic Bucuresti

Traficul infernal din Capitală ar putea alunga din oraş o companie multinaţională. 

Traficul infernal ar putea alunga o mare companie din Capitală. Compania Ericsson şi-ar putea muta unul dintre sediile din Bucureşti într-un alt municipiu din ţară, cum ar fi Iaşi, Timişoara sau Cluj. Precizarea a fost făcută de către Dragoș Rebegea, CEO Ericsson România, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Noi avem două sedii în București. E adevărat că decizia pe care am luat-o s-a întâmplat prima oară în 1993, când am venit în România, și a doua oară în 2007, când am avut o extindere masivă cu acest centru global de suport. La momentul respectiv ne-am orientat către București. Dacă ar fi să mai luăm încă o dată decizia, probabil că vom avea probleme mari în a alege între Iași, Cluj, Timișoara, București. [...]

Bucureștiul este extraordinar de aglomerat. Unul dintre sediile noastre e în zona Pipera, Barbu Văcărescu. Prima dată, când nu eram în poziția actuală, eram un angajat al companiei, aproape am urât că ne-am mutat acolo, plecând de la un sediu din Piața Victoriei. [...] Infrastructura rutieră nu ne ajută foarte mult. Din punctul acesta de vedere, e posibil să ne orientăm în viitor pentru un oraș așa-zis de provincie”, a declarat Dragoș Rebegea, CEO Ericsson România.

Soluţia, un nou Silicon Valley

„Ar trebui un plan mult mai bine făcut, gen Silicon Valley, oamenii aceia din start și-au imaginat cum va arăta acel parc industrial, având grijă să aibă de toate, infrastructură, spații și-așa mai departe. [...] Trebuie să ai o viziune, o strategie, unde vrei să dezvolți partea asta de hi-tech: facem un oraș nou, facem un hub în afara Bucureștiului, stopăm dezvoltarea într-o anumită zonă în momentul în care infrastructura va fi suficientă, astfel încât în momentul în care cineva vine la serviciu să vină plin de energie pozitivă, și nu după două ore în trafic sau o oră și jumătate de mers cu metroul”, a mai declarat Dragoș Rebegea.

[citeste si]





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel