Trafic feroviar întrerupt! Trenuri întârziate - UPDATE

Traficul feroviar pe Magistrala 500, în județul Prahova, a fost întrerupt după ce o balustradă a căzut peste liniile de cale ferată. Mai multe trenuri sunt afectate. 

UPDATE: La ora 11.25 a fost redeschis segmentul de cale ferată Ploieşti Sud - Ploieşti Est - Valea Călugăreasscă, iar trenurile şi-au reluat circulaţia pe firul II, în condiţii normale de trafic.

La faţa locului, personalul de specialitate al Regionalei CF Bucureşti acţionează în continuare pe firul I Ploieşti Est-Valea Călugărească cu drezine pantograf şi un utilaj multifuncţional pentru îndepărtarea din zona feroviară a bucăţilor desprinse din pasajul rutier, dar şi pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică a firului de contact, astfel încât traficul feroviar să fie reluat în condiţii de siguranţă şi pe acest sens de circulaţie.

Știrea inițială

Conform Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, circulaţia feroviară este întreruptă pe Magistrala 500 Ploieşti Sud – Buzău, după ce balustrada unui pod rutier a căzut pe linia de cale ferată între localităţile Bărcăneşti şi Moara Nouă, judeţul Prahova, şi a rupt firul de contact.

Pompierii militari acţionează cu un echipaj pentru asigurarea zonei ca urmare a căderii unei balustrade de 15 metri, pe reţeaua de înaltă tensiune CF între localităţile Moara Nouă şi Bărcăneşti. Nu sunt victime, precizează ISU Prahova, pentru Agerpres.

De asemenea, traficul rutier a fost blocat pe DN1 A, pe centura ocolitoare a Municipiului Ploiești, pe podul de unde a căzut balustrada. Șoferii sunt redirecționați pe alte rute, prin orașul Ploiești.

Trenuri afectate

”Personalul de specialitate al Regionalei CF Bucureşti s-a deplasat deja la faţa locului, fiind de asemenea îndrumată pentru întervenţie şi o drezină pantograf pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact şi remedierea deranjamentelor”, susține Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR Infrastructură. 

La această oră 4 trenuri de călători au fost oprite în gările de pe traseu, după cum urmează:
-   IR 1570 (Galaţi - Bucureşti Nord) - staţionează în Valea Călugărească
-   IR 1573 (Bucureşti Nord - Galaţi) - staţionează în Ploieşti Sud
-   R 5054 (Adjud - Ploieşti Sud) - staţionează în Valea Călugărească
-   IR 1732 (Galaţi - Braşov)- staţionează în Mizil
-   Alte două trenuri private au fost oprite în gări

Vezi și: 

DNA, anchetă la PSD. Mircea Pașcu: Să mai spună cineva că au apărut la ordin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel