TOT ce trebuie să știi despre tratamentul Covid-19. Cele mai bune medicamente

Ministerul Sănătății a distribuit marți 10.356 flacoane de Remdesivir în 120 de spitale
Ministerul Sănătății a distribuit marți 10.356 flacoane de Remdesivir în 120 de spitale

După jumătate de an de pandemie, experții medicali încep să descopere tot mai multe informații despre Covid-19, boala provocată de noul coronavirus.

New York Times a alcătuit o listă cu medicamentele promițătoare și tratamentele folosite pe scară largă în lupta cu Covid-19.

Medicamente și tratamente folosite pe scară largă și care funcționează

Poziționarea cu fața în jos – „Simpla întoarcere a pacienților Covid-19 pe burtă le deschide plămânii. Manevra este folosită în toată lumea de la începutul pandemiei. Unii pacienți nu au deloc nevoie de ventilator mecanic doar datorită întoarcerii”, scrie NYT.

Ventilatoarele mecanice și alte dispozitive de suport (autorizat pentru folosirea în ATI) – „Dispozitivele care ajută oamenii să respire sunt o unealtă esențială în lupta cu o boală respiratorie fatală. Unii pacienți sunt mai bine doar dacă primesc oxigen prin nas sau printr-o mască conectată la o mașinărie de oxigen. Pacienții cu probleme respiratorii grave au nevoie de un ventilator mecanic să respire pentru ei până li se vindecă plămânii”, transmite publicația americană.

Medicamente care au dovezi promițătoare

Remdesivir (autorizat pentru folosirea în ATI) – „Creat de Gildead Sciences, este singurul medicament care a primit autorizație pentru utilizarea în ATI. Acesta oprește multiplicarea virusurilor. Medicamentul a fost testat inițial drept antiviral împotriva Ebola și Hepatitei C, dar fără rezultate impresionante”, a scris New York Times.

Dexametazona – „Doctorii au folosit-o de mult timp pentru alergii, astm și inflamații. În iunie 2020, a fost primul medicament care ar fi redus morțile Covid-19”, se mai arată în lista publicației.

Medicamente nepromițătoare

Lopinavirul, ritonavirul, hidroxiclorochina și clorochina ocupă toate rubrica nepromițătoare din tabelul NYT, adică „aceste tratamente au parte de dovezi mixte care sugerează că nu funcționează”.

Pseudoștiință

În ultima rubrică se află pseudoștiința sau falsurile, iar acestea includ „băutul de clor sau dezinfectanți” și folosirea „luminii UV”. Ambele metode ar fi fost speculate de unii lideri de țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel