Tot ce trebuie să ai în vedere pentru obținerea unui credit online rapid

Sunt situații în viață când avem nevoie rapid de o sumă de bani pentru rezolvarea unei probleme urgente. 

Însă atunci când nu putem obține această sumă de bani de la prieteni ori rude, o soluție care este la îndemâna noastră este reprezentată de accesarea unui credit online rapid.

Chiar dacă această rezolvare îți surâde, nu trebuie să alegi prima opțiune care îți iese în cale. De ce? Pentru că pe piață sunt multe instituții bancare care oferă un credit de nevoi personale, însă dobânda și condițiile de creditare sunt diferite. Iar pentru a te asigura că ai ales cea mai bună opțiune pentru tine, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, este necesar să analizezi cât mai multe oferte.

Iată în continuare câteva aspecte pe care să le ai în vedere atunci când îți dorești să aplici pentru obținerea unui credit de nevoi personale online.

1. Calculator credit

În contextul actual, mai precis din cauza limitărilor impuse de pandemia de Covid 19, îți recomandăm să optezi cât mai mult pentru cercetarea online. Astfel, poți începe prin folosirea unui calculator de credite pentru a obține o simulare a unui credit bancar, chiar din confortul propriei tale locuințe. Trebuie să știi că majoritatea instituțiilor bancare au un astfel de calculator pe website-ul propriu. El te va ajută să îți faci o idee asupra sumei pe care o poți accesa, dar și asupra ratelor lunare. Folosind un astfel de calculator vei economisi timp prețios.

Un alt avantaj al acestor calculatoare de credite este reprezentat de faptul că îți permit să analizezi imediat ofertele pe care instituțiile bancare le au în momentul căutării. Însă nu uită că este o simulare, iar suma pe care o poți accesa s-ar putea să difere în funcție de anumiți factori.

2. Dobânda percepută de instituția bancară

Chiar dacă vorbim de un credit de nevoi personale, prin urmare o sumă mai mică de bani decât în cazul unui credit imobiliar, dobânda aplicată este un factor pe care trebuie să îl analizăm cu atenție. Prin urmare, noi îți recomandăm să alegi oferta care are o dobândă cât mai mică, căci această variantă îți va permite în final să plăteșți cât mai puțîn. În țară noastră, dobânda aplicată în cazul unui împrumut online, mai precis în cazul unui credit de nevoi personale, variază de la o instituție bancară la altă, însă în cele mai multe cazuri te vei lovi de o dobânda cuprinsă în intervalul 5,99% și 15,99%. Cum vorbim de o diferență de 10 procente, îți recomandăm să alegi cu grijă creditul pe care îl vei accesa în final.

Un alt lucru pe care trebuie să îl știi este faptul că dobânda unui credit de nevoi personale poate fi fixă sau variabilă, iar acest lucru poate influența rata lunară pe care o vei achita.

3. Taxe și comisioane achitate

Fiecare instituție bancară percepe și alte taxe și comisioane atunci când aplici pentru un credit de nevoi personale. Prin urmare, atunci când discuți cu un reprezentat al unei bănci este important să ceri cât mai multe informații despre taxele și comisioanele care se aplică în cazul instrumentului financiar ales. Cel mai des te vei lovi de comisionul de administrare a creditului, de comisionul de analiză a dosarului, de comisionul de rambursare anticipată și chiar de un comision de penalizare (acesta se va aplica atunci când întârzii achitarea ratelor lunare).

Bineînțeles că valoarea lor, dar și modul în care se aplică diferă de la instituție bancară la alta. Prin urmare, este extrem de important să ceri cât mai multe detalii încă de la început.

4. Suma finală pe care o poți accesa

Vei obține o suma exactă doar în momentul în care un reprezentant al băncii îți va analiză cu atenție situația. Acesta va avea nevoie de mai multe informații din partea ta, ele fiind legate în mare parte de nivelul venitului tău lunar, de vechimea în muncă și de timpul în care poți rambursa creditul de nevoi personale solicitat.

5. Alte credite online

Trebuie să știi că dacă mai ai și alte credite acest lucru poate influența suma pe care o poți obține, iar dacă ai adunat mai multe credite în timp, s-ar putea să îți fie chiar imposibil să accesezi încă unul.

6. Perioada de rambursare a creditului

Un alt aspect pe care ar trebui să îl analizezi este perioada în care trebuie să rambursezi toată suma care ți-a fost acordată. În cazul multor bănci perioada maximă este de 5 ani, însă cu cât reușești să achiți creditul mai repede, cu atât vei plăti mai puțin.

Alegerea unei oferte nu este una ușoară, dar nici imposibilă. Trebuie să mai știi că un credit de nevoi personale are o serie de avantaje, iată câteva dintre ele:

-          Un credit de nevoi personale se obține rapid, chiar și online.

-          Nu trebuie să justifici modul în care cheltui banii.

-          Ai o perioada mică de rambursare.

-          Primești banii imediat.

Alocă suficient timp procesului de cercetare a celor mai bune oferte bancare existente și alege cea mai bună opțiune pentru tine! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel