Toshiba, pierderi record

Bursa-de-Valori-Bucuresti--Rulajul-actiunilor-listate-3-3-milioane-de-lei
Bursa-de-Valori-Bucuresti--Rulajul-actiunilor-listate-3-3-milioane-de-lei

Grupul nipon Toshiba a separat activităţile din domeniul chipurilor de memorie, evaluate de analişti la 9-13 miliarde de dolari, şi va vinde o participaţie în noua companie, în dorinţa de a strânge rapid fonduri cu care să acopere pierderile aşteptate de pe urma operaţiunilor sale nucleare din SUA.

Analiştii se aşteaptă ca Toshiba să vândă 20% din divizia care se ocupă de chipuri de memorie pentru computere şi smartphone-uri. 

Toshiba, conglomerat cu operaţiuni în diverse domenii, precum semiconductori, ordinatoare, ascensoare sau reactoare nucleare, speră să finalizeze tranzacţia până la sfârşitul lunii martie. 
Printre potenţialii cumpărători se află Canon, Western Digital şi Development Bank of Japan. 

Din decembrie, acţiunile Toshiba au scăzut cu peste 45% la Bursa de la Tokyo, după ce compania a avertizat că ar putea fi nevoită să înregistreze deprecieri de active de câteva miliarde de dolari, în urma achiziţionării, în 2015, a CB&I Stone & Webster, un constructor de reactoare nucleare din SUA. Avertismentul surpriză vine după ce, recent, Toshiba a recunoscut că între 2008 şi 2014 a falsificat rezultatele pentru a majora profiturile cu 152 de miliarde de yeni (1,3 miliarde de dolari). 

"Toshiba nu are alte opţiuni. Am impresia că această tranzacţie este un ultim efort", a declarat Yasuo Sakuma, manager de portofoliu la Bayview Asset Management Co, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel