Topul salariilor în 2020: Cine a câştigat cel mai bine vs. cine e la coada clasamentului

În 2020, cele mai mari salarii au fost câştigate de angajaţii din IT, de cei din extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale şi de cei din fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obtinute din prelucrarea ţiţeiului.

Pe poziţiile următoare s-au aflat salariaţii cu activităţi de editare şi cei din activităţile de servicii anexe extracţiei, pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică, centralizate de Ziarul Financiar.

Astfel, angajaţii din sectorul IT câştigau în octombrie 2020 (cele mai recente date) un salariu mediu net de 7.674 de lei, în creştere cu 556 de lei comparativ cu aceeaşi lună din 2019. La distanţă considerabilă se găseau cei din extracţia petrolului care aveau un salariu mediu net de 6.251 de lei în octombrie 2020, în creştere cu 596 de lei faţă de octombrie 2019. 

La polul opus, cele mai mici salarii din economia locală au fost cele ale angajaţilor din industria HoReCa, cea mai afectată de pandemie. Aici, oamenii au câştigat în medie 1.720 de lei net în octombrie 2020, cu circa 100 de lei mai puţin decât în aceeaşi lună a anului trecut. Cel mai mult au scăzut salariile din transporturile aeriene, o altă industrie lovită grav de pandemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel