Topul milionarilor. Câți români au câștigat milionul de dolari anul trecut

Milionari
Milionari

Numărul românilor care au devenit milionari anul trecut a crescut cu 400. Potrivit unui studiu, circa 11.200 de români au înregistrat o avere de peste un milion de dolari în 2016.

Un număr de 11.200 de români au avut, anul trecut, averi de peste un milion de dolari, cu 400 în plus faţă de numărul din 2015 şi cu 53% mai mulţi decât în urmă cu zece ani, arată un studiu al companiei de consultanţă Knight Frank, citat de Capital. 

Potrivit studiului, 180 din cei 11.200 de milionari români au averi care depăşesc 30 mil. dolari, numărul acestora urmând să sporească cu 11% până în 2026. În urmă cu zece ani, doar  120 de români se înscriau în această categorie.

Compania engleză se aşteaptă ca peste un deceniu, numărul milionarilor români să crească la 12.300.

În privinţa miliardarilor ţării, aceştia sunt doar doi şi estimările companiei arată că nu vor fi mai mulţi nici peste zece ani. Acum un deceniu România se putea mândri cu un singur miliardar.

La nivel european există aproape patru milioane de persoane cu o avere de peste un milion de dolari, America de Nord fiind singura regiune care depăşeşte aceast număr cu aproape 800.000 de bogaţi. În privinţa miliardarilor în dolari, lucrurile stau diferit. America de Nord şi regiunea Asia Pacific depăşesc Europa la numărul miliardarilor. „Bătrânul continent“ are numai 446 de persoane care se încadrează în această categorie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel