Topul celor mai bune echipe din Liga 1, în 2021

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

FRF prezintă un top al celor mai bune echipe din Liga 1. 

Într-o serie de 10 episoade, descoperim formațiile cu cel mai bun parcurs în ultimul an calendaristic, din fiecare zonă a fotbalului românesc. Astăzi, performerele primului eșalon!

Dincolo de titlul de campioană al ediției 2020/2021 obținut în vară de CFR Cluj, o analiză cu concluzii interesante evidențiază echipele de Liga 1 cu cele mai multe puncte obținute în primul eșalon pe durata anului calendaristic 2021. Adică în ultima parte a ediției 2020/21 și în prima parte a ediției 2021/22, transmite Federaţia Română de Fotbal.

Argeșul și Rapidul împart trofeul revelației

Au fost luate în calcul toate partidele din sezonul regulat pentru ambele ediții, precum și cele din play-off și play-out pentru ediția 2020/21, desfășurate în 2021.

Fiind un număr diferit de meciuri disputate, s-a calculat media de puncte realizată per meci în 2021.

Iată cum se prezintă top 10 al rezultatelor din 2021, prezentat de Federaţia Română de Fotbal:

Echipă - Puncte/meci

CFR Cluj2.8

FCSB 2.2

Universitatea Craiova 1.75

FC Argeș 1.74

FC Botoșani 1.7

FC Voluntari 1.69

UTA Arad 1.53

Sepsi Sf. Gheorghe 1.52

Rapid 1.52

Viitorul/Farul Constanța 1.51.

Lupta la titlu de sezonul trecut între CFR și FCSB, identică și azi în Liga 1, se reflectă în mod clar prin diferența mare de medie dintre cele două și restul echipelor.Trendul pozitiv pentru Argeș și Voluntari se consolidează și propulsează formațiile în top 10, la fel cum și UTA a prins prin constanță clasamentul. De menționat că toate cele 3 formații au fost în play-out sezonul precedent!

Rapid a prins top 10 după un început de sezon actual foarte bun. Are 1,52 puncte obținute pe meci, față de 1,51 cât a reușit Viitorul/Farul Constanța în ultimele două sezoane, transmite FRF.

Citeşte şi: Tătăruşanu a revenit la antrenamentele lui AC Milan după ce s-a vindecat de Covid-19

Portarul român Ciprian Tătăruşanu a revenit la antrenamentele echipei italiene de fotbal AC Milan după ce s-a vindecat de Covid-19, a anunţat clubul din Serie A. Tătăruşanu, în vârstă de 35 ani, portarul de rezervă al grupării "rossonera", fusese testat pozitiv la coronavirus pe 3 ianuarie.

AC Milan a precizat, într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, că ultimul test efectuat miercuri de goalkeeper-ul român s-a dovedit negativ, astfel că Tătăruşanu a fost autorizată să revină la pregătirile echipei sale.

Ciprian Tătăruşanu, care a avut nouă apariţii în toate competiţiile de la debutul acestui sezon, a ratat primele două meciuri disputate de AC Milan în 2022, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel