TOP. Ioan Mircea Pașcu și Viorica Dăncilă, printre cei mai influenți europarlamentari români

VoteWatchEurope a întocmit topul celor mai influenți europarlamentari români. Potrivit studiului, grupul PSD din Parlamentul European numără patru nume, dintre care trei europarlamentari sunt femei.

Potivit VoteWatchEurope  cea mai bine clasată dintre europarlamentarele social-democrate este  liderul Organizației Femeilor din PSD, Viorica Dăncilă. Vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și dezvoltare rurală și membră în Comisia pentru Drepturile femeii și egalitatea de gen, Viorica Dăncilă  a fost  nominalizată în mai multe rânduri pentru Parlamentarul European al anului, în domeniul de interes, cel mai recent chiar în 2017.

De asemenea, Viorica Dăncilă a fost propusă în acest an la alte  două categorii, respectiv  Cercetare și Inovare și Drepturile Femeii și Egalitate de gen.

Viorica Dăncilă se află pe locul 4 în topul menționat, pe locurile 9 și 10 aflându-se Daciana Sârbu și Claudia Țapardel.

[citeste si]

În topul celor mai influenți europarlamentari români se află social-democratul Ioan Mircea Pașcu. Este unul dintre vicepreședinții Parlamentului European, iar responsabilitățile sale principale includ Casa istoriei europene și multilingvismul. El este, de asemenea, coordonatorul S & D în cadrul Subcomitetului pentru Securitate și Apărare.  Ioan Mircea Pașcu a redactat un raport privind mecanismul de protecție civilă 2014-2020, precum și un raport privind punerea în aplicare a politicii de securitate și apărare comune.

Studiul este realizat prin intervievarea a 234 de respondenți, dintre care 42% interacționează zilnic cu deputații europeni, în timp ce 24% dintre respondenți fac același lucru săptămânal. O majoritate relativă a răspunsurilor a venit din partea persoanelor care lucrează în instituțiile UE (42%), în timp ce ceilalți membri ai eșantionului respondent lucrează în sectorul privat (17%), mediul academic și think tank-uri(13%) și în ONG-uri (9%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel