Top donații. Ce candidat la Președinție a primit cei mai mulți bani. Ce spune Lucian Bolcaș

Circa un milion de lei, doar atât au primit până acum din donații toți candidații la alegerile prezidențiale, în condițiile în care plafonul de cheltuieli legale este de cinci milioane de euro de candidat.

În emisiunea Esențial, de la Antena 3, au fost prezentate cifrele oficiale ale Autorității Electorale Permanente, privind situația actuală a donațiilor pentru candidații la alegerile prezidențiale. În topul donaţiilor se situează ACL şi Klaus Iohannis cu donaţii de 320.000 de lei, urmat de coaliţia care îl sprijină pe Victor Ponta cu 312.000 de lei.

În schimb, PMP figurează cu 0 lei donații.

Monica Macovei a avut ca fond de donaţii puţin peste 12.500 de euro, în vreme ce Elena Udrea ar fi cheltuit din donaţii doar 25.000 de euro.

Invitat în emisiune, avocatul Lucian Bolcaș a fost întrebat de către Alina Petrescu care sunt de fapt sumele cheltuite de partide în campanie. "Habar nu am, pentru că ciuda apartanenței mele la un partid politic, totdeauna am fost străin de aceste lucruri".

Ulterior, întrebat dacă i se par realiste cifrele oficiale prezentate de AEP, Lucian Bolcaș a comentat: "Venind încoace, chiar am remarcat sărăcia acestei campanii electorale. Nu mă refeream la sărăcia de idei care este absolut evidentă. Și nici nu mă așteptam la idei deosebite din partea d-lui Klaus Iohannis. Dacă n-are, n-are, asta e, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu poate cere. Dar este vorba și de sărăcia panotajului care este în București. Cu o ostentație, numai PSD pentru Victor Ponta și Iohannis cu partidul său în spate. Problema este a partidelor aici", a spus Lucian Bolcaș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel