Top 5 greşeli pe care le facem când ne alegem o pisică: Capricii şi superstiţii ale viitorilor proprietari

Foto Pexels
Foto Pexels

Nu se ştie cu exactitate care dintre următoarele animale de companie este de preferat - câinii, pisicile, hamsterii sau peştii, dar cu siguranţă nimeni nu ne va contrazice dacă afirmăm că cele mai plăcute şi mai afectuoase sunt, desigur, pisicile

Însă viitorii proprietari greşesc atunci când aleg un animal de companie care se potriveşte cu caracterul şi posibilităţile lor. Iată cele cinci greşeli care se dovedesc a fi motivul pentru care animalul poate ajunge curând pe stradă, fără a avea nicio vină.

1. Luaţi un animal dintr-un capriciu. O pisică necesită multă atenţie şi grijă. În primul rând, toţi cei care locuiesc cu chirie ar trebui să se gândească la asta. Animalul de companie poate strica mobilierul sau tapetul altcuiva, iar chiriaşul va fi responsabil pentru acest lucru. De multe ori este necesar să faceţi reparaţiile necesare.

2. Sunt acceptaţi doar pisoi mici. O pisică adultă are multe avantaje. Este posibil ca ea să fie mai ascultătoare, să fie mai puţin jucăuşă şi activă, să răspundă la dragostea şi atenţiea oferite mai bine, decât un pisoi şi să se obişnuiască mai repede cu noul loc.

3. Superstiţii. Acestea se aplică în cazul pisicilor negre. Ce nu inventează oamenii pentru nefericitale pisici? Proprietarii unor astfel de animale de companie nu observă că viaţa lor s-a deteriorat, după apariţia unei pisici negre în casă.

4. Nu avem în vedere "opinia" celorlalte animale de companie din casă. Dacă avem deja un animal de companie în apartament, atunci pisica poate fi de prisos. Merită să întrebaţi care este personalitatea noului animal de companie. Dacă o pisică este foarte sălbatică, atunci poate că nu le va fi uşor celorlalte animale domestice - peşti, păsări sau un câine să se înţeleagă cu ea.

5. Uitaţi de responsabilităţi. Ar trebui să vă fie clar că în următorii cinci-zece ani va trebui să fiţi responsabil pentru animalul Dvs. de companie. Şi asta înseamnă că înainte de a pleca în vacanţă, va trebui să vă gândiţi cine va rămâne patrupedul. Şi acesta este doar unul dintre exemple, scrie Actualno, conform Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel