Toni Neacșu, despre situația lui Toader și avantajul lui Iohannis

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Schimbarea lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției „i-ar oferi președintelui Republicii un nou prilej pentru blocarea activității Guvernului”, susține, într-un mesaj publicat pe Facebook, avocatul Toni Neacșu.

„PSD nu-și poate permite luxul de a renunța la ministrul justiției, d-ul Tudorel Toader. O remaniere i-ar oferi președintelui Republicii un nou prilej pentru blocarea activității Guvernului și punctarea electorală a noi puncte”, și-a început astfel Toni Neacșu mesajul publicat pe Facebook, luni, 11 martie.

„Există întârzieri în adoptarea măsurilor necesare restabilirii drepturilor constituționale încălcate colectiv în ultimii ani la nivelul completelor de 5 de la ICCJ, după cum există întârzieri în reforma codurilor penale. Întârzierile se datorează în mod cert balbelor de la nivelul MJ și tergiversării ministrului justiției. Asumarea lor politică nu aparține însă ministrului justiției, ci Guvernului în ansamblul sau.

Nu cred că vor exista termene limită, sau cel puțin nu vor fi anunțate public decât în formă generală, dar sunt destul de sigur că vom avea reconfirmări ale unor măsuri legislative pe care Guvernul s-a obligat deja că le ia. În absența acestora întrega activitate, lentă dar curajoasă și legitimă, a ministrului justiției va rămâne fără niciun efect real în ce privește reașezarea justiției pe baze constituționale”, a mai precizat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel