Toni Neacșu, despre situația lui Toader și avantajul lui Iohannis

Rodica Mitu / 11 Martie 2019 / 12:41 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Schimbarea lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției „i-ar oferi președintelui Republicii un nou prilej pentru blocarea activității Guvernului”, susține, într-un mesaj publicat pe Facebook, avocatul Toni Neacșu.

„PSD nu-și poate permite luxul de a renunța la ministrul justiției, d-ul Tudorel Toader. O remaniere i-ar oferi președintelui Republicii un nou prilej pentru blocarea activității Guvernului și punctarea electorală a noi puncte”, și-a început astfel Toni Neacșu mesajul publicat pe Facebook, luni, 11 martie.

„Există întârzieri în adoptarea măsurilor necesare restabilirii drepturilor constituționale încălcate colectiv în ultimii ani la nivelul completelor de 5 de la ICCJ, după cum există întârzieri în reforma codurilor penale. Întârzierile se datorează în mod cert balbelor de la nivelul MJ și tergiversării ministrului justiției. Asumarea lor politică nu aparține însă ministrului justiției, ci Guvernului în ansamblul sau.

Nu cred că vor exista termene limită, sau cel puțin nu vor fi anunțate public decât în formă generală, dar sunt destul de sigur că vom avea reconfirmări ale unor măsuri legislative pe care Guvernul s-a obligat deja că le ia. În absența acestora întrega activitate, lentă dar curajoasă și legitimă, a ministrului justiției va rămâne fără niciun efect real în ce privește reașezarea justiției pe baze constituționale”, a mai precizat acesta.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27