Toni Greblă, prima declarație după demisia din CCR

Toni Greblă şi-a prezentat, miercuri,  demisia din funcţie în Plenul CCR, invocând presiunile exercitate asupra instituţiei în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale. Toni Grebala a declarat că nu i-a cerut nimeni din CCR sau din anturajul său nu l-au încurajat să demisioneze.

"Colegii mei numai au luat act de decizia mea. Nu mi-a solicitat niciun coleg să fac acest lucru şi din acest punct de vedere aş vrea să fac câteva precizări. În întreaga mea activitate în spaţiul public, de 25 de ani, am desfăşurat o activitate responsabilă, demnă, decentă şi cred că mi-am făcut datoria, datorie şi activitate care sunt astăzi apreciate de foarte mulţi cetăţeni, inclusiv de unele instituţii ale statului. Având în vedere evenimentele din ultima perioadă, am decis că este mai bine pentru a nu fragiliza şi mai mult activitatea ulterioară a Curţii Constiuţionale să încetez mandatul la instanţa constituţională", a declarat Greblă.

Toni Greblă a subliniat că a recurs la acest gest întrucât se consideră "un om responsabil", care înţelege "ce dificultăţi ar interveni în perioada următoare", dacă nu ar fi luat această de decizie.

Citește și: Raport de putere în CCR - adevărata lovitură pentru PSD dacă pierde majoritatea din Senat

"Acuzaţiile aduse în spaţiul public, înainte ca eu să le cunosc, mi-au creat un prejudiciu de imagine, însă ţin să vă spun, cu toată responsabilitatea, că nu am delapidat banul public, eu nu sunt acuzat de prejudicii însemnate, la mine sunt activităţile pe care le cunoaşteţi. Nu am nicio contribuţie la intervenţia pe lângă vreo instituţie sau autoritte a statului, în favoarea cuiva pentru a obţine un folos material. În legătură cu nişte ameninţări pe care le-aş fi proferat la adresa unui director din judeţul Gorj, vă rog să verificaţi presa locală de la acea vreme şi să vedeţi că lucrurile au fost exact invers. Ele s-au desfăşurat într-o şedinţă la care au participat oficialităţile judeţului Gorj şi toţi parlamentarii acelui judeţ", a adăugat Toni Greblă.

Fostul judecător al CC susţine că nu este vinovat de niciuna dintre acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie şi nu aceasta este cauza pentru care a demisionat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel