Tomac: PMP va susține un nou Guvern, dacă este înființat Ministerul pentru Relația cu R. Moldova

Eugen Tomac a anunțat, luni, că parlamentarii PMP au semnat moțiunea de cenzură, iar partidul va susține o posibilă majoritate guvenamentală și un eventual nou Executiv, dacă va fi înființat un Minister pentru Relația cu Republica Moldova.

„Am discutat și domnul președinte Orban și cu ceilalți lideri de partid legat de moțiune. Moțiunea intră în linie dreaptă. Toți parlamentarii, senatorii și deputații PMP, au semnat moțiunea. Susținem că este momentul potrivit ca România să aibă un nou guvern, un nou prim-ministru, fie el și pentru un an de zile doar, într-un Guvern provizoriu până la alegerile generale care vor avea loc anul viitor, alegerile parlamentare", a declarat Eugen Tomac, luni, într-o conferință de presă.


Liderul PMP a adăugat că formațiunea ar susține fie în Parlament, fie la guvernare, o nouă formulă de Executiv


„Condiția pentru ca PMP să participe la o eventuală majoritate guvernamentală, într-un eventual Cabinet, este ca statul român, în acord cu rezoluția adoptată de Parlamentul European să aibă curajul să înființeze un Minister pentru Relația cu Republica Moldova. Credem că avem suficientă expertiză și ne dorim ca guvernele viitoare ale României să nu mai aibă rețineri în a aborda cu mai mult curaj această chestiune care ține de interesul național al României. Vom susține orice guvern, fie parte din el, fie doar susținut în Parlament, e o chestiune pe care o va decide partidul în forurile sale statutare, dar orice guvern care va avea curaj să înființeze un astfel de minister", a explicat Tomac, scrie Mediafax.


Acesta a mai spus că sunt exemple în Europa de guverne care susțin politici ca cea propusă de el, în vederea apropierii României de Republica Moldova.


„Vorbim despre relația statului român cu 4 milioane de români, parte dintre ei deznaționalizați, dar există toate premisele și există precedent și în Europa și nu numai, prni care se creează asemenea structuri, la nivel guvernamental, care urmăresc implementarea unor politici de apropierea al celui de-al doilea stat românesc de România. Vom susține moțiunea de cenzură. Sperăm ca în această săptămână să intre în linie dreaptă. Noi susținem că Guvernul Dăncilă trebuie să plece imediat", a conchis Eugen Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel