Tomac (PMP) explică de ce nu a mers la nicio deschidere de an școlar: Îmi este rușine

Tomac (PMP) explică de ce nu a mers la nicio deschidere de an școlar -  Îmi este rușine. Sursa - Facebook/Eugen Tomac
Tomac (PMP) explică de ce nu a mers la nicio deschidere de an școlar - Îmi este rușine. Sursa - Facebook/Eugen Tomac

Eugen Tomac, președintele PMP, anunță pe facebook că nu mai merge la nicio deschidere de an școlar, deoarece îi este rușine. "Cred că politicienii ar trebuie să citească, mai întâi, câteva date înainte de a se înghesui făloși prin școli", a scris Eugen Tomac.

"Îmi produce o revoltă profundă valul de “lecții” date politicieni în prima zi de școală. Nu merg azi la nicio deschidere pentru că îmi este rușine, cred că politicienii ar trebuie să citească mai întâi câteva date înainte de a se înghesui făloși prin școli pentru a le spune, de cele mai multe ori, lucruri trăsnite elevilor. Peste 50% dintre elevii noștri nu știu să citească bine, să scrie corect sau să calculeze - numim asta analfabetism funcțional", a comentat președintele PMP.

 

"Avem sute de școli și licee cu grupul sanitar în fundul curții" 

 

"Aproape 4000 de școli nu au autorizație ISU în prima zi de școală.1400 de unități de învățământ în era digitală nu sunt conectate la internet. Deși este cel mai important domeniu în care trebuie să investească statul, bugetul pentru educație în acest an este 2,28% din PIB. Problema nr.1 a României astăzi este educația. Lipsa investițiilor în sistemul de învățământ ne va ține blocată dezvoltarea țării pentru următorii 50 de ani. România educată înseamnă în primul rând resurse. În loc să acordăm bani pentru a crește o generație de români capabili să facă față tuturor provocărilor, noi împrumutăm zeci de miliarde pentru a mulțimi cohorta de baronet local care face orice, dar uită tot timpul de școala. Așa avem sute de școli și licee cu grupul sanitar în fundul curții", a mai menționat Tomac.

 

"Fără minim 6% din PIB, nu vom putea niciodată ieși din acest cerc închis al neputinței"

 

"Avem nevoie de bani și de oameni capabili să schimbe din temelie sistemul de învățământ. Fără minim 6% din PIB, nu vom putea niciodată ieși din acest cerc închis al neputinței. Fiind totuși prima zi de școală, le urez tuturor elevilor să aibă parte de un an plin de reușite, iar dascălilor le adrese mii de mulțumiri pentru că, indiferent de greutăți, găsesc energia necesară pentru a dărui cunoaștere și a încuraja copii să fie atașați de școală. Mult spor tuturor!", a mai adăugat Eugen Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel