Tomac (PMP): Dacă aplicăm formulele directivei europene, ar trebui să avem în România un salariu minim brut de cel puțin 4000 lei

Agerpres
Agerpres

Eugen Tomac a reacționat după ce Marcel Ciolacu a anunțat creșterea salariului minim de la 1 iulie 2024.

Luni, 27 mai, Marcel Ciolacu a amintit că decizia de a majora veniturile românilor a fost luată în coaliție la data de 15 decembrie.


"Cu salariul minim e o decizie luată pe data de 15 decembrie în coaliţie, de noi toţi, că se merge cu salariul minim de 3.300 de la 1 ianuarie, urmând să fie mărit la 1 iunie la 3.700. Nu îmi aduc aminte ca, până s-a luat decizia, cu adevărat împreună cu partenerii sociali, sindicatele, de către Guvern, să fi fost altă decizie. Cu alte cuvinte, eu am respectat această decizie. În ceea ce priveşte cei 200 de lei neimpozabili, vreau să vă anunţ că este o lege, e adevărat cu caracter temporar, care se termină pe data de 31 decembrie", a explicat Ciolacu, cu prilejul unei vizite la Piaţa "16 Februarie" din Bucureşti, întrebat cum comentează faptul că liberalii spun că nu au fost consultaţi cu privire la mărirea salariului minim.

Eugen Tomac, liderul PMP, a reacționat în urma anunțului făcut de Marcel Ciolacu.

„România este obligată să transpună în legislația națională Directiva salariilor minime până la 15 noiembrie 2024, o inițiativă pe care eu am promovat-o activ în Parlamentul European. Dacă aplicăm formulele directivei, ar trebui să avem în România un salariu minim brut de cel puțin 4000 lei, mai mare decât salariul minim brut actual de 3300 lei și decât promisiunile electorale ale actualei guvernări (3700 lei brut)”, a zis Eugen Tomac.

„Având în vedere coșul minim de consum pentru un trai decent (criteriu care, de asemenea, se regăsește în Directivă), salariile românilor sunt considerabil insuficiente. În septembrie 2023, coșul minim pentru o persoană adultă singură era de 3807 lei pe lună. Un angajat plătit cu salariul minim actual încasează 2080 de lei net, mult sub nivelul unui coș minim necesar unui trai decent. Trebuie să avem în vedere că peste 1,5 milioane de români sunt plătiți cu salariul minim și sunt în risc de sărăcie în muncă. Stânga comasată se așteaptă ca românii să se mulțumească, la fel ca în cazul Schengen, cu frânturi de drepturi.Pe 9 iunie, românii, sunt convins, vor alege adevărul și transparența. #DreaptaUnită”, a mai scris europarlamentarul PMP.

Postarea completă o găsiți aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel