Tomac, despre alegerile în 2 tururi: Guvernul să facă ce a promis, indiferent de consecințe

Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Liderul PMP, Eugen Tomac, a afirmat, joi, că Guvernul trebuie să își asume răspunderea pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi, indiferent de eventualele consecințe în planul jocurilor politice.

„Alegerea primarilor în două tururi reprezintă cel mai important mesaj de schimbare pe care clasa politică îl poate da în 2020. Am convingerea că Guvernul pe care îl susținem va face această schimbare, indiferent de consecințe în planul jocurilor politice. Așa cum am spus de nenumărate ori, și o repet, în acest moment nu există niciun proiect mai important pentru România decât revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Asumarea unei asemenea modificări legislative urmărește creşterea încrederii cetăţenilor în procesele şi instituţiile democratice prin apropierea aleşilor de cetăţean", a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

„PMP a depus un proiect de lege în acest sens, adoptat de Senatul României și blocat mai apoi în Camera Deputaților. Anul trecut am strâns peste 1 milion de semnături pentru susținerea acestei inițiative legislative. Prima solicitare pe care am adresat-o Guvernului Orban înainte de învestitură a fost tocmai cea de promovare a alegerii primarilor în două tururi. Noi ne-am ținut de cuvânt și am votat Guvernul, acum e rândul partenerilor noștri liberali să facă ce au promis. Sunt sigur că actualul Executiv va găsi cea mai bună soluție pentru ca românii să își aleagă primarul în două tururi începând din acest an", a subliniat Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel